OCIJENJENI KAO RIZIČNO PODRUČJE: Svi koji se vraćaju iz Zagorja u Njemačku morat će se testirati na koronavirus i ostati u samoizolaciji dok ne dobiju rezultat

Njemačka od jučer stavila Krapinsko – zagorsku županiju na “crvenu listu”

Objavljeno: 08.10.2020. zagorjeinternational

Njemački Institut “Robert Koch” na svoju je listu rizičnih područja u srijedu dodao tri hrvatske županije, a skinuo jednu, piše Fenix magazin. Zbog povećanog broja novih slučajeva zaraze koronavirusom, na njemačkoj crvenoj listi od srijede su Krapinsko – zagorska, Vukovarsko – srijemska i Sisačko – moslavačka županija, dok je s popisa rizičnog područja skinuta Brodsko – posavska županija. Uz spomenute tri hrvatske županije, na njemačkoj “crvenoj listi” nalaze još Dubrovačko – neretvanska, Ličko – senjska, Požeško – slavonska, Splitsko – dalmatinska i Virovitičko – podravska županija.
Naime, Institut “Robert Koch” svake srijede aktualizira svoj popis na kojem se nalaze rizična područja i zemlje. Oni građani koji se od tamo vraćaju s odmora, moraju se testirati na koronavirus i ostati u samoizolaciji dok ne dobiju rezultat testiranja.
Kriterij za klasifikaciju kao rizično područje su države ili područja u kojima je u posljednjih sedam dana bilo više od 50 novoinficiranih na 100.000 stanovnika.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba