Varaždinska županija među najuspješnijim je europskim regijama u sprječavanju širenja koronavirusa

ČAČIĆ: Na vrijeme smo prepoznali izazove, uspostavili sustav te uvijek bili korak ispred

Objavljeno: 08.10.2020. JJ

Varaždinska županija među najuspješnijim je regijama u Europi u sprječavanju širenja koronavirusa, prema podacima koje je objavilo Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Belgije. Uz Varaždinsku županiju, na karti su zelenim označene još i jedna regija u Švedskoj, četiri u Poljskoj, dvije u Bugarskoj, dvije u Italiji, a u Hrvatskoj se, uz Varaždinsku, uspješnom smatra i Istarska županija.
Dodatno, važno je istaknuti kako je prema dostupnim podacima, Varaždinska županija i među hrvatskim županijama s najmanjim postotkom smrtnosti od koronavirusa. Od ukupno 80 hospitaliziranih zbog bolesti Covid-19 u varaždinskoj bolnici do 5. listopada 2020., preminula je jedna osoba.

Započeli s testiranjem

– Zadovoljni smo što je naša županija svrstana među najuspješnije i u upravljanju trenutnom zdravstvenom krizom s kojom se suočava cijeli svijet. Varaždinska županija na vrijeme je prepoznala izazove, uspostavila sustav te uvijek bila korak ispred u provedbi mjera za sprječavanje širenja virusa i detekciju potencijalnih žarišta. Dodatno, Varaždinska je županija među prvima, nakon Zagreba, Rijeke, Splita i Osijeka, započela s testiranjima za Covid-19, a županijski Zavod za javno zdravstvo danas je opremljen s tri najsuvremenija uređaja za testiranje, među kojima je i onaj za hitne slučajeve, koji daje rezultat za 45 minuta – istaknuo je varaždinski župan Radimir Čačić.

Međuregionalna mreža

Varaždinska županija je zajedno s njemačkim saveznim pokrajinama Bavarskom i Baden-Württembergom, belgijskom Flandrijom, portugalskim Azorima, kao i Baskijom te Katalonijom u srpnju pokrenula inicijativa za stvaranje neformalne međuregionalne mreže. Cilj je olakšati regijama da prebrode korona krizu te ojačaju zajednički nastup pred EU institucijama.
Od početka epidemije, u Varaždinskoj županiji registrirano je 240 zaraženih, uz 16 osoba koje se vode u podacima za tu županiju zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

Najnovije po kategorijama

˝Kada se sjetim kako smo igrali nogomet zajedno teško je, a ovo je naš mali doprinos da se prisjetimo svega što je dao za nogomet, našem klubu i što je kao čovjek dao svima nama˝
Provjerili smo s bivšim studentom isplati li se završiti ovaj trogodišnji studij, a na FOI-ju smo provjerili što je tamo novo od ove akademske godine

KAMO NAKON SREDNJE? Fakultet organizacije i informatike ima novi modernizirani preddiplomski trogodišnji stručni studij poslovne informatike u vašoj neposrednoj blizini!

Provjerili smo s bivšim studentom isplati li se završiti ovaj trogodišnji studij, a na FOI-ju smo provjerili što je tamo novo od ove akademske godine

Objavljeno: 06.07.2022. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter