IZGUBIO BITKU S KARCINOMOM: Tužna vijest potresla je glazbeni svijet

Preminuo Eddie Van Halen, jedan od najboljih gitarista u povijesti

Objavljeno: 06.10.2020. zagorjeinternational

Preminuo je legendarni gitarist Eddie Van Halen (65), objavio je njegov sin Wolf Van Halen.

– Ne mogu vjerovati da pišem ovo, ali moj otac Edward Lodewijk Van Halen jutros je izgubio svoju dugu bitku s rakom. Bio je najbolji otac kojeg sam mogao zaželjeti. Svaki trenutak na stageu i izvan njega bio je pravi dar. Moje srce je slomljeno i ne vjerujem da ću se ikada oporaviti od ovog gubitka – napisao je Wolf Van Halen.

Njegov otac bio je jedan od najpoznatijih i po mnogima najboljih gitarista u povijesti glazbe. Slavu je stekao kao gitarist rock grupe Van Halen koju je osnovao 1972. godine u Kaliforniji. “Zlatno doba” benda bilo je kasnih 70-ih godina i do sredine 80-ih, kada su se njihovi albumi prodavali u milijunskim nakladama.

Najveći su uspjeh ostvarili 1984. godine svojim šestim albumom –  naziva “1984”. Album je završio na drugom mjestu Billboardove ljestvice, a na njemu su bili hitovi poput “Panama”, “Jump” i “Hot for Teacher”.

S prvog mjesta ipak nisu uspjeli skinuti legendarni “Thriller” Michaela Jacksona na kojem je, bila i pjesma “Beat it” u kojoj je jedan od najpoznatijih sola u gitarskom svijetu odsvirao upravo Eddie Van Halen.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba