Dvojicu čekaju kazne od 10 tisuća, a trećega od čak 12.300 kuna

“VESELA NEDJELJA”: Trojica vozača završila na triježnjenju u policijskoj stanici – “napuhali” 2,69, 2,55 i 1,82

Objavljeno: 05.10.2020. JJ

Na zagorskim prometnicama u nedjelju su evidentirana tri prekršaja u prometu vezana uz vožnju pod utjecajem alkohola.
Oko 11.35 sati u Podgrađu, općina Marija Bistrica, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili 23-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao motociklom vozeći se na stražnjem kotaču, bez zaštitne kacige, s prekrivenim registarskim oznakama i s 2,55 promila alkohola u organizmu. Temeljem Zakona o prekršajima, od strane policijskih službenika određeno mu je zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva – alkohola, a protiv vozača će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 12.300 kuna i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima A kategorije u trajanju od tri mjeseca.
Oko 00.20 sati u Krapini, policijski službenici su pak prilikom nadzora prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 25-godišnji hrvatski državljanin. Utvrđeno je kako upravlja osobnim vozilom s 1,82 promila alkohola u organizmu. Temeljem Zakona o prekršajima, od strane policijskih službenika određeno mu je zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola.
U isto vrijeme u Lepajcima, grad Krapina, u nadzoru prometa zatečen je 31-godišnji hrvatski državljanin kako upravlja osobnim vozilom s 2,69 promila alkohola u organizmu. Temeljem Zakona o prekršajima, od strane policijskih službenika određeno mu je zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola.
Protiv 25-godišnjaka i 31-godišnjaka bit će podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu s predloženim novčanim kaznama u iznosu od 10.000 kuna i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba