Festival pokreta, plesa i igre ponovno privukao pažnju svojim unikatnim sadržajem

Tridesetak plesnih umjetnika iz cijelog svijeta obilježilo peti varaždinski Kliker festival

Objavljeno: 05.10.2020. LB

Uz vesele “Kišne razdragance”, Ivanku Mazurkijević, Damira Martinovića Mrleta, odličnu glazbu i rasplesanu ekipu, završio je peti po redu Kliker festival u Varaždinu.


Raznolik program

Ovaj festival pokreta, plesa i igre je u sedam dana ugostio tridesetak plesnih umjetnika iz Hrvatske, Turske, Njemačke, Austrije, Koreje i Italije, zatim umjetnički laboratorij, četiri plesne radionice, dvije hrvatske i dvije međunarodne predstave te mnogo velikih i malih gledatelja koji su, u skladu s epidemiološkim mjerama i smjernicama, popunili sva dostupna mjesta u varaždinskom kazalištu. Posebnu pozornost varaždinske publike privukle su predstava “Predivno drugačiji”, njemačke koreografkinje Ceren Oren i predstava “One”, hrvatske koreografkinje Andree Gotovine, dok se najviše sudionika hrabro okušalo u posebnom plesnom stilu u sklopu radionice “Vogue Intensive”, održane pod vodstvom karizmatičnog austrijskog voguing umjetnika Plenvm iz House of Ninja.

Ovogodišnji neobični Kliker festival svojom se formom i sadržajima prilagodio novoj svakodnevici, a neke od nezaobilaznih tema predstava, radionica i ostalih sadržaja su bile aktualna stigmatizacija dodira, novi načini izražavanja i modeli suradnje s naglaskom na izvedbenu umjetnost za djecu i mlade, što je upravo i jedan od glavnih fokusa ovog festivala.

Spremni za iduću godinu


Peto izdanje Kliker festivala održalo se u suradnji s HNK Varaždin i Gradskim muzejom Varaždin, međunarodnom suradničkom platformom Generator, europskim projektom ConnectUp – The Life of the Others, P4 – varaždinskim centrom za mlade i nezavisnu kulturu te lokalnim odgojno-obrazovnim institucijama, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklade “Kultura nova” i Austrijskog kulturnog foruma. Kliker festival zahvaljuje svim sponzorima, pokroviteljima i izvođačima, a posebice maloj i velikoj publici bez koje festival ne bi bio to što jest te najavljuje brojna iznenađenja za svoje šesto izdanje sljedeće godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba