Evo super ideje kako razveseliti svoje mališane

SUTRA POČINJE 9. KIKI: Osim kino projekcija u Zaboku i Krapini, filmovi će biti dostupni i online

Objavljeno: 04.10.2020. LB

Deveto izdanje međunarodnog festivala filmova za djecu KIKI održat će se od 5. do 9. listopada u “hibridnom formatu”, pa će osim kino projekcija u Zaboku i Krapini, filmovi biti dostupni i online na području cijele Hrvatske.

Ponuda festivala

I ove godine KIKI festival nudi obilje pomno odabranih i žanrovski raznovrsnih filmova za djecu predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi, među kojima će se naći mnogostruko nagrađivani filmovi, kao i tri filma koja su 2020. bila nominirana za prestižnu nagradu Oscar – animirani filmovi “Sestra” redateljice Siqi Song te “Kćerka” Darie Kashcheeve, kao i film “Nogometni Klub Nefta” redatelja Yvesa Piata.

Specifičnost KIKI festivala je u tome što o najboljem filmu odlučuje dječji žiri, a kako bi se potaknuo razvoj aktivne filmske publike, s djecom se nakon projekcija organiziraju vođeni razgovori s filmskim edukatorima, a analize filmova bit će dostupne u online verziji festivala.
Program je podijeljen prema uzrastu publike, počevši s filmovima za vrtićku i predškolsku dob (4 do 6 godina), filmove za školsku dob u rasponu od 8 do 12 godina, kao i za uzrast od 12 do 14 godina te filmovi za uzrast od 14 do 18 godina. Preporuke za odabir programa prema dobi: KIKI 1 – vrtićka i predškolska dob te učenici 1. i 2. razreda osnovne škole; KIKI 2 – učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole; KIKI 3 – učenici od 4. do 8. razreda osnovne škole; KIKI 4 – učenici od 6. do 8. razreda osnovne škole, te KIKI 5 za srednjoškolce.

Djeca i film

Cilj KIKI festivala jest razvoj kulture gledanja filmova u ranoj dječjoj dobi i podizanje vizualne pismenosti djece, s posebnim naglaskom na edukativne filmove koji djecu potiču na razmišljanje te razvijaju osjećaj jednakosti u društvu.

Informacije o programu i linkovi za gledanje bit će dostupni na internetskoj  i Facebook stranici.
KIKI festival ove je godine ujedno i dio slavljeničkog programa Saveza DND-a Hrvatske, koji obilježava 70 godina djelovanja. Organizatori festivala su Društvo “Naša djeca” Zabok i Udruga Gokul, a festival je podržan od strane Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Zaboka, Krapinsko – zagorske županije i drugih partnera. (lb)  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba