120 ORGANIZATORA I 2000 GRAĐANA U 70 GRADOVA: Mreža udruga "Zagor" se uključila u obilježavanje manifestacije "Hrvatska volontira"

Uredili Centar za mlade KZŽ i igralište u Brestovcu Orehovičkom, očistili i centar mjesta od smeća

Objavljeno: 03.10.2020. LB

Mreža udruga “Zagor” i ove se godine uključila u obilježavanje nacionalne manifestacije “Hrvatska volontira” koja se ove godine održavala u razdoblju od 23. do 26. rujna. Slogan ovogodišnje kampanje glasi “Važna društvena mreža“. Manifestacija je okupila više od 120 organizatora volontiranja koji su u 70 gradova uključili preko 2000 građana – volontera i proveli više od 160 društveno korisnih volonterskih aktivnosti u zajednici.

Dvije volonterske akcije

Mreža udruga “Zagor” organizirala je dvije volonterske akcije – “Uređenje Centra za mlade KZŽ” provedena je 24. rujna u Zaboku, a “Male ruke uređuju bez muke!” provedena je 26. rujna u suorganizaciji s Osnovnom školom Stjepana Radića Brestovec Orehovički. Volonteri i volonterke uređivali su igralište na području Brestovca te su očistili centar mjesta od smeća. U volonterske akcije uključilo se 14 volontera i volonterki s ukupno 47 volonterskih sati.

Deset godina provođenja

Hrvatski centar za razvoj volonterstva (HCRV) od 2011. godine organizira nacionalnu kampanju “Hrvatska volontira”, u ovih deset godina provođenja, okupila je 31.442 volontera i volonterki koji su kroz 2091 volontersku akciju na području cijele Hrvatske društvu poklonili ukupno 153.783 volonterskih sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba