Novi studenti upoznati s načinom rada Veleučilišta, ali i s novim pravilima ponašanja uvjetovanima nepogodnom epidemiološkom situacijom

NOVA AKADEMSKA GODINA: Održan uvodni sat u Veleučilištu Hrvatsko zagorje Krapina

Objavljeno: 02.10.2020. LB

Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina, započelo je s radom prije 14 godina i od prošle godine studiranje na Veleučilište je postalo državno, odnosno besplatno za 60 redovnih studenata na svakom od tri smjera, Informatika, Prometna logistika i Operativni menadžment. Osim upisa redovnih studenata, na Veleučilištu je moguć upis i 30 izvanrednih studenata po svakom smjeru uz plaćanje školarine od devet tisuća kuna, što je veliki pomak od prije kada se Veleučilište samofinanciralo i kada je školarina iznosila 18 tisuća kuna.

Pravila ponašanja


Za sve studente prve godine, kao i prelaznike s drugih visokih učilišta, u četvrtak, organiziran je uvodni sat i to za studente svih smjerova.
Uz uvodne riječi dekana Nenada Sikirice, buduće studente pozdravio je i Antun Presečki, predsjednik Upravnog vijeća Veleučilišta i prvi dekan od osnivanja, uz savjet budućim studentima da pohađaju predavanja i odmah izađu na ispite u prvom roku, kako bi im studiranje bilo lakše.

Dekan VHZK, Nenad Sikirica upoznao je studente s poviješću Veleučilišta, terminima održavanja nastave, kao i s novim pravilima ponašanja za vrijeme studiranja, koje diktira epidemiološka situacija zbog pandemije uzrokovane virusom COVID-19.  

Više o samim rasporedima i načinima odvijanja nastave govorio je prodekan za nastavu Robert Spudić, a vezano za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture govorio je profesor Radovan Cesarec. 

Pogodnosti Veleučilišta 


Nastava se odvija u poslijepodnevnim satima, od 15 od 20 sati, što omogućava izvanrednim studentima i obavljanje svog posla, ali i mnogim redovnim studentima takvo odvijanje predavanja odgovara jer mogu potražiti zaposlenje preko Student servisa. Osim samog studiranja, Veleučilište se može pohvaliti i Inovacijskim centrom unutar Poduzetničkog inkubatora Krapinsko – zagorske županije što omogućuje brojnim studentima uvid u sve ono što im je potrebno kako bi razvili sve svoje ideje i nakon studiranja ih realizirali u nekom poduzeću ili svome vlastitom.  
Veleučilište hrvatsko Zagorje Krapina uz studiranje, Inovacijski centar, ostvaruje i iznimnu međunarodnu znanstvenu suradnju s brojnim dionicima akademske zajednice gdje je Veleučilište predvodnik mnogim stvarima u Hrvatskoj i od nekih većih Sveučilišta. Radi se o inteligentnim transportnim sustavima, inteligentnim vozilima, pametnim prometnicama, samohodnim dronovima i još o mnogim stvarima kao što je i 5G mreža. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba