Nakon smrti pacijenta zbog pogreške osoblja, oglasila se Međimurska županija kao osnivač Županijske bolnice Čakovec

“Zatražili smo sva očitovanja i rezultate provedenog stručnog nadzora, unutarnje kontrole i inspekcije Ministarstva zdravstva”

Objavljeno: 01.10.2020. JJ

Povodom tragičnog događaja u Županijskoj bolnici Čakovec, a o čemu je
javnost obavijestila sama Županijska bolnica, temeljem medijskih upita, sada se oglasila i Međimurska županija, kao osnivač zdravstvenih ustanova na području županije. U priopćenju kažu kako su preko Upravnog vijeća Županijske bolnice Čakovec zatražili sva očitovanja i rezultate provedenog stručnog nadzora, unutarnje kontrole i inspekcije Ministarstva zdravstva.
Dodaju kako izvide provodi i policija te Državno odvjetništvo, a očekuju se i nalazi obdukcije koja se provodi u Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu.
– Po primitku svih izvješća i nalaza, te jasno i nedvojbeno utvrđenih činjenica, uslijedit će očitovanje osnivača oko daljnjih postupaka i odluka.  Svi provedeni nadzori i izvješća bit će dostupni javnosti. Međimurska županija izražava najdublju sućut obitelji preminulog pacijenta te stoji na raspolaganju za svaki oblik pomoći i podrške – poručili su iz Međimurske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba