U sklopu ove ekološke akcije, komisija je obišla čak 180 domaćinstava

“CVJETNI HUM”: Dodijeljena priznanja vlasnicima najljepših okućnica na području Huma na Sutli

Objavljeno: 24.09.2020. zagorjeinternational

U nedjelju je u Klenovcu Humskom održana završna svečanost 16. ekološke akcije “Cvjetni Hum”, koju su organizirale Turistička zajednica i Općina Hum na Sutli. Komisija za obilazak i ocjenjivanje humskih okućnica u sastavu Ljiljana Blažun, predsjednica, te članovi Anica Kovačić, Biserka Halužan, Jožica Poredski i Paulina Bogović, obišla je od srpnja do rujna gotovo 180 domaćinstava na području općine. Načelnik Zvonko Jutriša uručio je priznanja najboljima u 18 kategorija i podijelio pakete lukovica, koje će u proljeće iduće godine sasvim sigurno cvjetno preobraziti Hum na Sutli.

Balkoni i terase

Priznanja za najljepše balkone primile su Slavica Irgeher iz Huma na Sutli i Ljiljana Jutriša iz Druškovca, dok je za najljepšu cvjetnu terasu nagrađen Petar Vražić iz Huma na Sutli. Najljepši okoliš i okućnicu imaju Nina i Denis Firšt iz Lastina te Gordana Lovrenčić iz Druškovca. U kategoriji “tradicijski vrt” priznanje su dobili Sidonija Jurak iz Druškovca te Ana Podhraški i Ivan Firšt iz Grletinca. Za najljepše uređeni voćnjak priznanje je pripalo Jelki i Slavku Firšt iz Grletinca, Ivanu Lazičkom iz Lastina i Rozaliji Miklaužić, također iz Lastina. U kategoriji “zimzelen”, priznanje su primile Snježana Čuček iz Lupinjaka i Ivanka Miklaužić iz Huma na Sutli, a u kategoriji “trsje” Biserka i Ivan Lipnjak iz Druškovca. Najljepše tradicijske ruže ove je godine imala Anđela Štruklec iz Grletinca, za cvjetni detalj priznanje je primila Marija Stuhne iz Prišlina, a u kategoriji “poslovni prostor” Nagrađeno je poduzeće Vetropack Straža d.d.

Glazbeni program

U specijalnoj kategoriji “cvijeće dobrodošlice” priznanje su primile Biserka Štih iz Breznog Gornjeg i Snježana Žerjav iz Klenovca, a u kategoriji “cvijeće i ja” Verica Rebernjak iz Rusnice i Sanja Zajec iz Strmca Humskog. U specijalnoj kategoriji “cvjetni kutak”, priznanje je primila Tatjana Gorišek Jančin iz Zaluga, a za “humska okna” Milica Sambolić iz Brezno Gore. U specijalnoj kategoriji “kutak za odmor”, priznanje je pripalo Zlati i Dušanu Stuhne iz Vrbišnice. U specijalnoj kategoriji “marljiv kao crv” priznanje su primile Jožica Cerovski iz Prišlina i Anica Ivić iz Zaluga, a u kategoriji “mirisi i okusi Mediterana”, Dragutin i Nevenka Bračun iz Poredja. U posljednjoj, specijalnoj kategoriji “moja kućica – moja slobodica”, priznanje je primila Višnja Vnučec iz Huma na Sutli.
U kulturno – umjetničkom programu, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH, nastupili su mladi glazbenici Neven Hrustić iz Zagreba i Ninoslav Plantak iz Varaždina kao Duo Gitara, koji su izveli djela svjetski poznatih skladatelja. U skladu s epidemiološkim mjerama, svečanosti su nazočili samo dobitnici ovogodišnjih priznanja, dok će se cjelokupna prezentacija moći pogledati na općinskim stranicama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba