U organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Večernjaka po sedmi puta dodijeljene prestižne poljoprivredne nagrade

ZLATA VRIJEDAN: Najboljim obiteljsko – poljoprivrednim gospodarstvom u zemlji proglašen OPG Trbušić iz Bedekovčine

Objavljeno: 18.09.2020. zagorjeinternational

Sedmi Agro Oskar – priznanje za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo u izboru Večernjeg lista i Ministarstva poljoprivrede – odlazi u Bedekovčinu, na OPG Marija Trbušića. 
Ova obitelj iz Bedekovčine, a uz Marija i njegovu suprugu Željku, tu je i njihovo četvero djece – Ines, Luka, Jan i Marija – vlasnici su najmodernije farme svinja u Krapinsko -zagorskoj županiji, na kojoj je 200 krmača te godišnje 4000 tovljenika i 4500 prasadi, javlja Večernji list.

Nagrada 30.000 kuna

Da je pobijedio u izboru za najbolji OPG “Zlata vrijedan”, 40-godišnji Mario Trbušić, koji se svinjogojstvom bavi više od 20 godina, doznao je od predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića. On mu je u Podravkinom rekreacijskom centru u Koprivnici na svečanoj završnici izbora dodijelio nagradu – ček na iznos od 30.000 kuna.
Ova obitelj iz Bedekovčine, a uz Marija i njegovu suprugu Željku tu je i njihovo četvero djece – Ines, Luka, Jan i Marija – vlasnici su najmodernije farme svinja u Krapinsko-zagorskoj županiji, na kojoj je 200 krmača te godišnje 4000 tovljenika i 4500 prasadi. Da je  pobijedio u izboru za najbolji OPG “Zlata vrijedan” 40-godišnji Mario Trbušić, koji se svinjogojstvom bavi više od pola svoga života, doznao je od predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića. On mu je u Podravkinom rekreacijskom centru u Koprivnici na svečanoj završnici izbora dodijelio nagradu – ček na iznos od 30.000 kuna.
Drugo je mjesto pripalo Maji i Kristijanu Pandek, vlasnicima poljoprivrednog gospodarstva PA-VITA na kojem proizvode oko milijun litara mlijeka godišnje, dok je treće mjesto pripalo Maji i Mariju Košiću iz Krkanca u Varaždinskoj županiji. Ova vrijedna obitelj, kojoj je pripalo 10.000 kuna, godišnje uzgoji oko pola milijuna tona povrća.

Mlada nada

Za najbolju mladu nadu, poljoprivredi stručni žiri ovoga izbora kojim je predsjedao zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista Stjepan Blažević, između troje mladih poljoprivrednika izabrao je Damira Orendu iz Male Črešnjevice u Virovitičko-podravskoj županiji. Na njegovu se gospodarstvu na otvorenom uzgaja povrće, između ostalog i sjemenska paprika, a u plastenicima trešnje.
Čitatelji Večernjeg lista najboljim su OPG-om proglasili onaj Željke Strgar iz Drenovaca kod Županje koja sa suprugom i šestero djece na istoku  Hrvatske ima plantažu prvoklasnih jabuka.
Izbor za najbolji OPG – Zlata vrijedan pokrenuli su Večernji list i  Ministarstvo poljoprivrede. U njemu svaku županiju te Grad Zagreb predstavlja po jedan uspješni OPG, dok  u kategoriji mlada nada žiri bira između troje mladih poljoprivrednika.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba