PRESUDA U LJUBLJANI

Djevojka si je sama odrezala ruku: Dobila je dvije godine zatvore, a njezin dečko tri

Objavljeno: 11.09.2020. zagorjeinternational

Julija Adlešič (22) i njen dečko Sebastian Abramov na ljubljanskom sudu proglašeni su krivima zbog pokušaja prevare i namjernog ozljeđivanja kako bi dobili novac od osiguranja. Prema pisanju Slovenskih novica, Julija je dobila dvije godine zatvora, a Sebastian tri.

Julija se na optuženičkoj klupi našla zbog odrezane šake. Bez nje je ostala 4. siječnja prošle godine. Rekla je da je ozlijeđena dok je cirkularnom pilom rezale grane za ogrjev. Tražila je da joj osiguranje isplati odštetu prema ugovoru koji je ranije sklopila.

Ljubljanska policija brzo je otkrila da je riječ o prevari te da si je Julija ruku iznad zapešća namjerno sama odrezala kako bi se domogla novca. Otkrili su da joj je u svemu pomogao dečko Sebastian Abramov (30) i njegovi roditelji te protiv svih podnijeli kaznene prijave.

Tužiteljstvo je tvrdilo da su još krajem 2018. godine sve detaljno isplanirali. Prvo su s pet osiguravajućih kuća sklopili policu za slučaj nesreće pri čemu bi Julija trebala dobiti 1,1 milijun eura odštete u slučaju invalidnosti. Sve se dogodilo u slučaju dvorištu Sebastianova oca (64) koji je djevojci pružio prvu pomoć te pozvao hitnu, ali odrezani dio ruke je ostavio tamo.

Ruku je kasnije pronašla policija te je odnijela u bolnicu. Liječnicu su djevojci uspjeli prišiti ruku, ali ona se nakon nekoliko dana vratila tvrdeći da s rukom nešto nije u redu.  Liječnici su utvrdili da je ruku stiskala u hladnjak kako bi operaciju pokazala neuspješnom. Policija sumnja da je Juliju na sve nagovorio Sebastian kojem se sudi i zbog ubojstva djevojke Sare Veber 2015. godine. Sebastian tvrdi da je puška opalila dok ju je čistio.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba