U Zagorju i Međimurju moguće je izraženije nevrijeme praćeno jakim vjetrom i kišom

Objavljeno: 17.08.2020. zagorjeinternational

Početak tjedna ovog tjedna, obilježit će nestabilno vrijeme, koje će se nastaviti još i u utorak i srijedu, a onda u drugoj polovici tjedna sunčanije i opet toplije. Kopneni predjeli bit će u ponedjeljak opet nestabilni pa će često biti grmljavinskih pljuskova, na području Međimurja, Zagorja, na zapadu Slavonije i u gorju moguće je i izraženije nevrijeme praćeno jakim vjetrom i kišom. Nestabilno će se nastaviti još i u utorak i srijedu, a onda će u drugoj polovici tjedna biti sunčanije i opet toplije. Na jugu Jadrana ostat će više manje nepromijenjeno, sunčano i vruće.

Očekivani pljuskovi

Bit ćemo u polju srednjeg tlaka , ali uz dosta vlažnog i nestabilnog zraka iznad nas, zbog čega će biti pljuskova. Dan će u cijeloj zemlji početi sunčano i toplo, na Jadranu i vrlo toplo do 25, 26 stupnjeva. U kopnenom dijelu bit će i jutarnje magle, osobito uz rijeke i po kotlinama. U drugom dijelu dana opet će početi jači razvoj oblaka, a uz njega će biti i grmljavinskih pljuskova.

Zagorje i Međimurje

Na području Zagorja i Međimurja moguće je i jače nevrijeme praćeno jakim vjetrom i kišom. Temperatura se neće mijenjati i bit će od 27 do 30 stupnjeva. Na istoku zemlje također od sredine dana mogu se očekivati pljuskovi i grmljavina uz uglavnom slab vjetar. Na krajnjem istoku ostat će pretežno sunčano, a temperatura ide do 32 stupnja. U gorskoj Hrvatskoj poslijepodne će također biti nestabilno, a lokalno je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme. Pljuskova može biti i na sjevernom Jadranu, osobito u unutrašnjosti Istre. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba