Međimurski župan Matija Posavec ugostio četvero učenika koji su bez greške riješili ispit državne mature iz Engleskog jezika

ZA SVAKU POHVALU: “Ovo je još jedan dokaz kvalitetnog rada srednjoškolskog obrazovnog sustava u Međimurju”

Objavljeno: 01.08.2020. zagorjeinternational

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je konačne rezultate ovogodišnje mature, a među 105 ispita koji su riješeni sa stopostotnom točnošću, četiri su iz međimurskih srednjih škola. Ivan Mikec i Borna Kadežabek iz Tehničke škole Čakovec te Dino Jakupak i Matej Hanžeković iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec ostvarili su stopostotni rezultat iz Engleskog jezika.

Suvremeniji uvjeti

– Međimurski učenici i studenti kontinuirano su u samom vrhu po uspješnosti, a ovaj rezultat je još jedan dokaz kvalitetnog rada srednjoškolskog obrazovnog sustava u Međimurju – kaže međimurski župan Matija Posavec, koji je, kako bi čestitao učenicima na njihovom uspjehu, trudu i znanju, sa zamjenicom Sandrom Herman i pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu Blaženkom Novak upriličio je prijem za najbolje maturante.

– Naši mladi svojim nas radom i rezultatima svakodnevno potiču da i mi u svojem djelovanju budemo još bolji te nam daju obvezu da još više promišljamo, kreiramo, ulažemo i stvaramo suvremenije uvjete za odgoj i obrazovanje u njihovim školama – kazao je župan Posavec prilikom razgovora s maturantima koji su uspješno završili svoj srednjoškolski put.
Zadovoljstvo i ponos istaknuli su ravnateljica Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec Sandra Breka-Ovčar te ravnatelj Tehničke škole Čakovec Dražen Blažeka, kojima je ovo dodatna motivacija i poticaj u radu. 

A i B razina

Dino je ostvario odličan rezultat iz Engleskog jezika na A razini, dok su Matej, Ivan i Borna pokazali svoje odlično poznavanje jezika na B razini. Borna je jedan od samo 14 učenika strukovnih smjerova u Hrvatskoj koji su barem jedan ispit državne mature riješili 100 posto. Spomenimo i da je učenica Gimnazije Josipa Slavenskog Dina Žužul najbolje u državi riješila A razinu Njemačkog jezika, sa samo jednom greškom. 
Inače, ocjenu 5 na nekom od ispita ostvarilo je 32 posto učenika iz Međimurske županije, pa je Međimurska županija među 11 županija iz kojih dolaze top 30 pristupnika na ispitu više razine Hrvatskog jezika.

Najnovije po kategorijama

“Želimo osvijestiti javnost o prisutnosti projekata omogućenih EU sredstvima u lokalnoj zajednici, ali i zadržati svijest građana o uključenosti rezultata EU projekata u naše svakodnevne živote”

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter