U Krapini otvoren Obrt za čuvanje djece "Krapinko", prvi takav na području grada

DRUGI DOM ZA DESETERO MALIŠANA: “Oduvijek volim raditi s djecom, a kako kapaciteta za čuvanje one najmlađe uvijek nedostaje, to je bio logičan korak”

Objavljeno: 01.08.2020. Alen Brodar

U Krapini je, na adresi Ulica Matije Gupca 11, otvoren Obrt za čuvanje djece “Krapinko”, prvi takav obrt na području grada, koji će pohađati desetero mališana iz Krapine i okolnih općina.

Danica Jedvaj, 29-godišnja vlasnica obrta, rekla je da se na to odlučila jer prvenstveno voli raditi s djecom, a to je onda bio logičan korak, budući da kapaciteta za čuvanje predškolske djece uvijek nedostaje.

Sufinanciranje Grada

– U Zaboku sam lani završila tečaj i potom bila na praksi u vrtiću i evo sada otvaram vlastiti obrt. Radit će radnim danom od 5.30 do 17 sati, a uz mene zaposlena je još jedna djelatnica. Željela bih se zahvaliti Gradu Krapini i gradonačelniku Greguroviću jer će Grad sufinancirati boravak djece kod nas, a zahvaljujem i okolnim općinama koje su se također uključile u sufinanciranje što će svakako olakšati roditeljima – kazala je Danica Jedvaj, dodajući da je cijena čuvanja djeteta 2000 kuna mjesečno, od čega će Grad Krapina sufinancirati 850 kuna, a roditelji 1150 kuna.

Otvorenju obrta prisustvovao je i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, koji je istaknuo zadovoljstvo otvaranjem prvog takvog obrta na području grada.

Poticaj za druge

– Grad Krapina osnivač je gradskog Dječjeg vrtića “Gustav Krklec”, koji nedavnim proširenjem i dogradnjom sada ima kapacitet za 200-tinjak djece. Svake godine oko 1,1 milijun kuna izdvajamo za sufinanciranje boravka naše djece u drugim dječjim vrtićima, kako privatnih, tako i onih na području drugih jedinica lokalne samouprave, a prošle smo godine donijeli i odluku da sufinanciramo boravak djece u djelatnosti dadilja. Sada mi je drago i čestitam gospođi Jedvaj što se odlučila na taj korak, na hrabrosti da krene u takav poduhvat i otvori prvi obrt za čuvanje djece na području grada Krapine. Grad će sufinancirati boravak djece ovdje na isti način kao što sufinancira boravak u dječjim vrtićima, neće biti razlike. Smatram da je to dobro, ne samo jer se povećavaju kapaciteti i mogućnosti zbrinjavanja djece za roditelje koji su zaposleni i nemaju kamo s djecom, već i radi same socijalizacije djece, da se druže sa svojim vršnjacima. Krenuti ovako u poduzetništvo sigurno nije laka odluka i zato još jednom čestitam gospođi Jedvaj i nadam se da će ovo biti poticaj i drugima da možda krenu u tom smjeru – kazao je Gregurović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba