Natalija Martinčević izabrana za predsjednicu Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskog sabora

“Pred nama je vjerojatno jedan od najvažnijih zadataka u mandatu ove Vlade – digitalizacija zemlje u svim sektorima”

Objavljeno: 31.07.2020. JJ

Saborska zastupnica Narodne stranke – Reformisti Natalija Martinčević izabrana je za predsjednicu Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskog sabora.

– Pred nama je vjerojatno jedan od najvažnijih zadataka i izazova u mandatu ove Vlade, a to je digitalizacija zemlje u svim sektorima, tj. potpuna digitalna transformacija javne uprave. Upravo je digitalizacija u kojoj snažno zaostajemo za zemljama Europske unije, pretpostavka konkurentnosti hrvatskog gospodarstva i djelotvornosti javne uprave. Nadalje, razvoj hrvatskog društva u velikoj je mjeri povezan s kvalitetom i slobodom medija, što je jedan od ključnih područja djelovanja upravo ovog Odbora. Potpuno sam svjesna ozbiljnosti zadataka koji su pred nama, a na važnost Odbora za informiranje, informatizaciju i medije ukazuje i sastav odbora koji su predložile političke stranke. Stoga se radujem doprinosu svih članova odbora, kao i kvalitetnoj suradnji s resornim ministarstvima – rekla je Martinčević.
Za potpredsjednika Odbora izabran je Krapinčan Željko Pavić (SDP), a članovi su Dario Hrebak, Maja Grba Bujević, Vesna Bedeković, Vladimir Bilek, Goran Ivanović, Mario Kapulica, Matko Kuzmanić, Zvane Brumnić, Nino Raspudić, Karolina Vidović Krišto i Vilim Matula.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba