U desetodnevnim smjenama dežuraju po tri vatrogasca

DVD Tugonica – Podgrađe i ove godine na dislokaciji u Zatonu

Objavljeno: 26.07.2020. admin

Ove je godine ponovno između DVD-a Tugonica – Podgrađe i Turističkog naselja Zaton kod Nina u Zadarskoj županiji dogovorena vatrogasna dislokacija, a nastavak je to 14-godišnje suradnje. Od 2006. godine svake je sezone u TN-u Zaton prisutno navalno vozilo DVD-a Tugonica – Podgrađe,  a u smjenama u trajanju od 10 dana, dežuraju po tri vatrogasca.

Duga tradicija

U proteklih 14 godina, uz vatrogasce DVD-a “Tugonica-Podgrađe”, u nekim su smjenama boravili i vatrogasci DVD-a Marija Bistrica i Laz iz bistričke Vatrogasne zajednice, bratskog društva DVD-a Moravče, ali i još nekih društava VZ KZŽ i VZGZ. Prije 10 godina ukinuta je državna dislokacija u Zatonu, no ta činjenica nije dovela do prekida suradnje između vatrogasaca Tugonice i Podgrađa i TN “Zaton”, već je izravno između ova dva subjekta dogovoren nastavak suradnje, koji vrlo uspješno funkcionira već niz godina. No, ove godine, korona kriza dovela je do toga da se činilo kako od dislokacije neće biti ništa. Slaba popunjenost u lipnju i loše najave za srpanj bile su dovoljan razlog da u Zatonu ne trebaju vatrogasnu pomoć s kontinenta.

Poboljšanje situacije

No, početkom srpnja se situacija iznenada popravila, popunjenost se približila na 50 posto i uslijedio je poziv na koji su vatrogasci brzo odgovorili, pa je ovogodišnja dislokacija krenula kasnije nego inače.
Uz jednog člana DVD-a Tugonica – Podgrađe, koje je  i nositelj dislokacije, u prvoj smjeni su i član DVD-a Moravče i jedna vatrogaskinja iz DVD-a Zlatar. Požarnih intervencija za sada nije bilo, no u vremenu dežurstva, vatrogasci pomažu u funkcionalnosti kampa, poslovima poput zalijevanja raslinja i drveća ili pranja površina. U drugoj  smjeni, od 26. srpnja, spomenute vatrogasce zamijenit će opet po jedan član bratskih društava i jedan iz DVD-a Marija Bistrica. Ove godine na dislokaciji je i bitno novije navalno vozilo. Naime, DVD Tugonica – Podgrađe je početkom godine Steyra starog preko 40 godina zamijenio mlađim vozilom marke Iveco iz 1998. godine. S obzirom na korona krizu, do kada će trajati ova dislokacija, bit će odlučeno s vremenom. (ZI)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba