Projekt MUP-a vrijedan 101 milijun kuna financira Europska unija

Uz onu u Zlatar Bistrici, energetski obnovljene još četiri policijske postaje. Plan je obnoviti ih 25 u RH

Objavljeno: 21.07.2020. zagorjeinternational

Ministarstvo unutarnjih poslova dovršilo je energetsku obnovu pet od ukupno 25 policijskih objekata, za ovakvu vrstu obnove prijavljenih kroz “Program energetske obnove i korištenja obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora za razdoblje 2018-2020”, koji se provodi putem Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u okviru Operativnog programa EU “Konkurentnost i kohezija 2014 – 2020”.

Smanjenje potrošnje

– Ukupna vrijednost svih 25 planiranih obnova iznosi 101 milijun kuna, a ulaganjem u energetska svojstva objekata postiže se ušteda toplinske energije i toplinske zaštite, te se konkretnim ciljem smanjenja potrošnje energije za grijanje od najmanje 50 posto na godišnjoj razini u odnosu na razdoblje prije obnove, što rezultira ekonomičnijim poslovanjem – izvjestili su iz MUP-a.

Uz onu u Zlatar Bistrici, energetski su obnovljene zgrade policijskih postaja u Daruvaru, Otočcu, Petrinji i zgrada Policijske uprave požeško – slavonske županije. U Zlatar Bistrici, Otočcu, Petrinji i Daruvaru, smanjena je potrošnja toplinske energije za grijanje za više od 70 posto, a za više od 60 posto smanjene su godišnje potrošnje primarne energije i emisija CO2. Tijekom obnove zgrade Policijske uprave požeško – slavonske, smanjena je toplinska energija za grijanje za 50 posto, godišnja potrošnja primarne energije za 41 posto, a emisija CO2 smanjena je za 43 posto.

Energetski razred B

Zgrada Policijske postaje Zlatar Bistrica prije projekta energetske obnove svrstana je u energetski razred D, a nakon energetske obnove postignut je energetski razred B, a radovi na energetskoj obnovi u potpunosti su završeni. Uz zgradu Policijske postaje Zlatar Bistrica, vrši se energetska obnova i zgrade policije u Donjoj Stubici, a radovi bi trebali biti gotovi do siječnja 2021. godine. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba