KORONA KRIZA U HRVATSKOJ

STOŽER OBJAVIO: Imamo 92 novooboljelih od koronavirusa, 9 pacijenata je na respiratoru

Objavljeno: 19.07.2020. zagorjeinternational

U protekla 24 sata zabilježena su 92 nova slučaja pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 1.207. Od toga su 153 osobe na bolničkom liječenju, s devet pacijenata na respiratoru. U protekla 24 sata testirano je 915 osoba, izvijestio je Stožer civilne zaštite.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 4.345 osoba zaraženih novim koronavirusom, od čega 92 u protekla 24 sata.

3.018 osoba se oporavilo, a dosad je preminulo stotinu i dvadeset osoba.

Do sada su ukupno testirane 103.104 osobe, od toga 915 u protekla 24 sata.

10 novih slučajeva u Zagrebu

U posljednja 24 sata u Zagrebu je utvrđeno 10 novih slučajeva zaraze novim koronavirusom, od kojih su šestero kontakti ranije oboljelih osoba, a kod četvero je za sada nejasna epidemiološka anamneza, objavio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

U tom su vremenu na Zavodu provedena 383 testiranja na SARS-CoV-2. Nakon što je utvrđeno deset novih slučajeva zaraze koronavirusaom, za 45 osoba određena je mjera samoizolacije.

Trenutačno je u Zagrebu 357 aktivnih slučajeva, a ukupno su 724 osobe pod mjerom samoizolacije.

Novih 47 slučajeva u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Ranije danas objavljeno je da je u Vukovarsko-srijemskoj županiji 47 novozaraženih osoba među kojima je njih 19 iz Ivankova kod Vinkovaca, a povezuje ih se s jednom svadbom koja je nedavno održana u tom mjestu.

U Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima na liječenju su dvije osobe, dok se u samoizolaciji u nalazi 581 osoba, od kojih su 24 zdravstvena djelatnika.

U protekla 24 sata testirane su 142 osobe, a ukupno je u toj županiji testirana 4130 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih na virus COVID-19, naveli su iz Stožera, pozitivno je šestero zdravstvenih radnika.

Od početka epidemije u Vukovarsko-srijemskoj županiji oboljele su 233 osobe, a izliječeno ih je 52.

U Istarskoj županiji 9 novooboljelih

Na području Istarske županije u protekla 24 sata zabilježeno je devetero novooboljeih. U Zavodu za javno zdravstvo te županije ispitana su 192 uzorka briseva na COVID-19.

Kod sedam osoba kod kojih je potvrđen koronavirus, radi se o bliskom kontaktu s ranije oboljelim osobama. U mjerama samoizolacije trenutno se nalazi 289 osoba.

U Virovitičko-podravskoj županiji u posljednja 24 sata jedna je novozaražena osoba, a riječ j eo mlađem muškarcu koji je navodno bio na maturalnoj zabavi.

U Međimurskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Najnovije po kategorijama

˝Kada se sjetim kako smo igrali nogomet zajedno teško je, a ovo je naš mali doprinos da se prisjetimo svega što je dao za nogomet, našem klubu i što je kao čovjek dao svima nama˝

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter