Dom za odrasle osobe Lobor-grad jedan je od partnera na projektu "Podrška po mjeri korisnika"

Besplatna psihosocijalna podrška za 15 osoba s problemima duševnog zdravlja te članove njihovih obitelji s područja KZŽ

Objavljeno: 19.07.2020. JJ

Dom za odrasle osobe Lobor-grad jedan je od partnera na projektu “Podrška po mjeri korisnika”, čiji je nositelj Dom “Vila Maria” iz Pule. Projekt se provodi u sklopu Poziva Europskog socijalnog fonda “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – FAZA 1”, a cilj je doprinijeti socijalnom uključivanju osoba s problemima mentalnog zdravlja kroz socijalne usluge koje se pružaju u domu korisnika. Članovi obitelji korisnika će također biti uključeni te će im se pružati podrška.

Vrsta podrške

Projektom je planiran obuhvat 60 osoba s invaliditetom – s teškoćama mentalnog zdravlja te 60 članova obitelji u Brodsko – posavskoj, Istarskoj, Požeško – slavonskoj i Krapinsko – zagorskoj županiji. Ukupna vrijednost projekta je 1.490.356,62 kune.
Na području KZŽ predviđeno je pružanje usluge osnaživanja i savjetovanja, odnosno, psihosocijalne podrške u obitelji za 15 osoba s problemima duševnog zdravlja te članove njihovih obitelji. Stručnjaci bi procjenjivali koju vrstu podrške osobe s invaliditetom i obitelji najviše trebaju te prilagođavali planove rada svakoj osobi, odnosno, obitelji prema njihovim potrebama. Dolazak stručnjaka u domove korisnika dodatno ukazuje na spremnost da im se pomogne.

Razmjena iskustava

Sudjelovanjem u ovom projektu Dom Lobor-grad nastavlja napore u razvoju usluga savjetovanja u zajednici za korisnike i za obitelji. Vrijednost projekta leži i u razmjeni iskustava, educiranju djelatnika, umrežavanju partnera iz različitih dijelova zemlje te što će se rezultati i stečena znanja nastaviti primjenjivati i dalje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba