ODLUKOM GRADSKOG VIJEĆA: Fakultet organizacije i informatike od Grada Varaždina na korištenje dobio Vilu Oršić

FOI se obvezao da će u roku tri godine adaptirati objekt da bi se ondje mogla početi vršiti nastava

Objavljeno: 18.07.2020. zagorjeinternational

Na sjednici varaždinskog Gradskog vijeća, održanoj u petak, vijećnici su usvojili Prijedlog odluke o osnivanju prava građenja u korist Fakulteta organizacije i informatike Varaždin, kojom FOI postaje nositelj prava građenja na nekretnini Vila Oršić u akademske svrhe. Time je Vilu Oršić Grad Varaždin dao na korištenje spomenutom fakultetu, a pravo građenja, navodi se u članku 2, osniva se radi adaptacije i uređenja “Oršićke” u zadanim prostornim okvirima.
Potrebno je osigurati prostor za najmanje četiri laboratorijske dvorane ili dvorane za timski rad, prostor za najmanje tri centra ili istraživačka laboratorija te više kabineta za nastavnike. FOI će se obvezati da u roku od tri godine adaptira navedeni objekt te da se ondje počne vršiti nastava. Pravo građenja odnosi se na rok od 30 godina.
Predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan pozdravio je ovu točku kao dobru odluku prema kojoj se prioriteti Varaždina razvijaju u smjeru da jednog dana postane sveučilišni centar. (lb)

Najnovije po kategorijama

˝Kada se sjetim kako smo igrali nogomet zajedno teško je, a ovo je naš mali doprinos da se prisjetimo svega što je dao za nogomet, našem klubu i što je kao čovjek dao svima nama˝

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter