Hrvatski učenici i studenti bili su više nego pripremljeni za digitalnu nastavu

Mladi Hrvati digitalno najpismeniji u cijeloj Europskoj uniji!

Objavljeno: 17.07.2020. zagorjeinternational

Tijekom posljednjih mjeseci, mnogi mladi Europljani u dobi od 16 do 24 godine, fakultetska predavanja i nastavu su pratili preko interneta jer su razne mjere, povezane s pandemijom Covid-a 19, zatvorile njihove škole, sveučilišta i druge strukovne institucije.
S obzirom na ove okolnosti, Eurostat je provjerio imaju li mladi Europljani potrebne digitalne vještine kako bi tim uslugama pristupali putem interneta.
Tportal.hr prenosi da je 2019. godine četvero od petero mladih (80 posto) u dobi od 16 do 24 godine u Europskoj uniji posjedovalo najmanje osnovne digitalne vještine ili više od toga. To je za 24 postotna boda više od udjela među osobama starima između 16 i 74 godine (56 posto), objavila je Europska komisija na svojim stranicama.
Među državama članicama Europske unije, Hrvatska je imala najveći udio pojedinaca u dobi od 16 do 24 godine s osnovnim digitalnim vještinama ili većim (97 posto), a slijede Estonija, Litva i Nizozemska (sve tri države po 93 posto) te Grčka (92 posto). S druge strane, najmanji udjeli zabilježeni su u Rumunjskoj (56 posto), Bugarskoj (58 posto), Italiji (65 posto), Mađarskoj (68 posto), Latviji i Luksemburgu (obje države po 75 posto). (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba