Redovna skupština HPD-a "Oštrc" iz Zlatara

USPJEŠNA GODINA: Osvojili najviši vrh Europe – Elbrus, najviši vrh Balkana – Musalu i najviši vrh Hrvatske – Sinjal

Objavljeno: 15.07.2020. zagorjeinternational

Hrvatsko planinarsko društvo “Oštrc” iz Zlatara u nedjelju je na Majeru održalo redovnu godišnju skupštinu, na kojoj se okupilo 40 članova, izvještava Radio Zlatar. Prihvaćen je izvještaj o radu za proteklu godinu i usvojen ovogodišnji plan.

“Poučna staza”

U izvještaju je istaknuto kako je Društvo prošle godine organiziralo brojne pohode, a kao najznačajniji izdvojeni su uspon na najviši vrh Europe – Elbrus i najveći vrh Balkana – Musala, osvojen je i najviši vrh Hrvatske – Sinjal, a organiziran je i pohod Srednjim Velebitom. U suradnji s Turističkom zajednicom grada Zlatara, proveden je projekt “Poučna staza i biljni svijet južne Ivanščice”, u sklopu kojeg su postavljena četiri edukativna panoa. Predsjednik društva Ivica Hanžek istaknuo je kako Društvo privlači sve veći broj članova, a trenutno ih je 105. Troje najmlađih članova završilo je Malu planinarsku školu, a dvoje markacistički tečaj. U planu je uređenje okoliša planinarske kuće Majer te postavljanje info – ormarića u središtu Zlatara.

Nove sekcije

Na sjednici su osnovane i četiri nove sekcije – sekcija za vodiče, markacistička, gospodarska i visokogorska 2500+. U planu je bilo i obilježavanje 30. godišnjice planinarske kuće na Majeru, no zbog koronavirusa to je odgođeno za jesen, ako epidemiološka situacija bude povoljna. Na skupštini je bila i gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek, koja je istaknula kako Grad ima u planu uređenje ceste do vrha Ivanščice, s južne strane, preko Majera, što bi itekako obogatilo turističku ponudu grada Zlatara i Krapinsko – zagorske županije.

FOTO: Radio Zlatar

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba