DND Zabok i Dječji vrtić "Zipkica" proveli projekt sustavne podrške roditeljima predškolske djece - majke iznimno zadovoljne učinkom:

“Naučila sam bolje razumjeti svoju djecu te smiriti sebe u ‘kriznim’ i stresnim situacijama”

Objavljeno: 15.07.2020. zagorjeinternational

S ciljem razvoja zajedničkog rada na širenju dostupnosti programa podrške roditeljima, Društvo “Naša djeca” Zabok uključilo se u projekt “Sustavna podrška roditeljstvu roditeljima predškolske djece”. Projekt se provodi pod pokroviteljstvom Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske, u suradnji s Centrom za podršku roditeljstvu “Rastimo zajedno” kojeg, kao partner UNICEF-a, provodi unutar šireg programa “Za snažniju obitelj“.

Deseta godišnjica

DND Zabok odabran je za provedbu projekta među 10 DND-ova iz Hrvatske. Edukacija za nove voditeljice održana je od 6. do 8. ožujka u Varaždinu, a educirane voditeljice su članice i volonterke DND-a Zabok, Željka Trgovec i Tamara Miletić Damjanović. S provedbom projekta započelo se odmah nakon edukacije u ožujku, no zbog specifične epidemiološke situacije, s projektom se nastavilo u lipnju i završilo u srpnju.
Projekt se proveo u suradnji sa zabočkim Dječjim vrtićem “Zipkica”, koji je ove godine obilježio desetu godišnjicu provedbe programa “Rastimo zajedno”. Dugogodišnje voditeljice radionice “Rastimo zajedno“, odgojiteljice Zvjezdana Balija, Ankica Arl i psihologinja Silvija Dugorepec, bile su velika podrška DND-ovim snagama te ističu koliko provođenje radionica doprinosi osnaživanju roditeljskih kompetencija, ali i obogaćivanju komunikacijskih vještina i međuljudskih odnosa, ne samo u obitelji, nego i šire. Osim toga, sa svakom radionicom, kako same kažu, i one kao voditeljice bogatije su za nova iskustva te “rastu” još više.

Opravdanost projekata

A što roditelji smatraju najkorisnijim dobitkom nakon ovih radionica?
“Novo znanje i novo iskustvo. Bogatija sam za nove kreativnije načine rad i ophođenja s djetetom”; “Dobila sam više samopouzdanja u sebe i u svoje majčinstvo… Da bolje usmjeravam svoje dijete u životu”; “Naučila sam bolje razumjeti svoju djecu, smiriti sebe u ‘kriznim’ i stresnim situacijama, lakše i sigurnije rješavam probleme, bolje slušam ljude oko sebe”, neki su od komentara majki koje su sudjelovale u projektu.

– Iz svega ovog vidljiva je opravdanost ovakvih projekata s ciljem podrške roditeljima te
upućujemo poziv svim zainteresiranim roditeljima da nam se pridruže na nekoj od sljedećih radionica – poručuju iz DV-a “Zipkica” i DND-a Zabok.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba