Danas brojka nešto viša, ali nema novog žarišta

Još 92 novooboljelih od koronavirusa, na snagu stupila nova odluka o maskama

Objavljeno: 15.07.2020. zagorjeinternational

U posljednja 24 sata imamo 92 novooboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj. Dosad je zabilježeno 3953 slučaja, aktivno je 1204 slučaja. Oporavljenih je 2639, testiranih ukupno 97.724, a u posljednja 24 sata napravljeno je 1804 testiranja. U bolnici se nalaze 132 osobe, pet osoba je na respiratoru, preminulih nema. U samoizolaciji se nalazi 5002 osobe. Oboljela su 83 zdravstvena djelatnika, a u samoizlaciji ih je 498.

– Današnja brojka je nešto viša, ali nemamo novo žarište. Jedino je nešto više oboljelih u Karlovačkoj županiji, svi su vezani uz jednu obitelj i onih koji su ranije bili pozitivni – rekao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Dodao je da su vezano za češke turiste koji su se zarazili u Hrvatskoj, preko svjetske zdravstvene organizacije poslali upit. Obećali su im odgovoriti, ali dosad još nema precizan odgovor.

Na snagu je danas stupila i dopuna odluke o obaveznom korištenju maski za lice. U odluci je dodano da maske moraju nostiti zaposlenici trgovačkih društva i stranke koje dolaze te isto tako zaposlenici uslužnih djelatnosti.

– To su sada pošte, banke i sve druge institucije, npr. šaltersko poslovanje, MUP u Petrinjskoj i sl., svuda gdje ljudi dolaze u bliski kontakt, stoje u redu, čekaju uslugu… Do sada je to bila preporuka, a sada je obaveza, frizeri, pedikeri i ostale uslužne djelatnosti – pojasnio je Capak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba