Dario Juričan smije koristiti ime zagrebačkog gradonačelnika

DONESENA PRESUDA: “Rezaču etiketa, ja ću biti Milan Bandić”

Objavljeno: 15.07.2020. zagorjeinternational

Redatelj Dario Juričan u srijedu je na svojem Facebook profilu podijelio fotografiju presude Upravnog suda u Zagrebu, u kojoj je uložio žalbu jer mu Ministarstvo uprave nije dozvolilo da na predsjedničkim izborima koristi ime Milan Bandić. Tijekom izricanja objave, nije bio prisutan nitko iz Ministarstva uprave, kao ni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Uz to što sad smije koristiti ime Milan Bandić, sud je naložio Ministarstvu uprave da u roku od 15 dana nakon pravomoćnosti presude mora Juričanu platiti naknadu sudskih troškova u iznosu od 6250 kuna.

U cijelosti prenosimo Juričanovu objavu uz presudu.

“REZAČU ETIKETA, OPET SI IZGUBIO NA SUDU. SADA PONOVNO PLAČI KOD PLENXA I NJEGOVOG POTRČKA IVANA MALENICE, JER JA ĆU BITI MILAN BANDIĆ!

Rezač je krajem godine, neposredno prije predsjedničkih izbora, plakao Plenxu, kao tada važnom partneru u Gradu i Saboru, da mi se ne smije dati ime Milan Bandić, kako sam se žarko htio zvati. Potom je Plenx dao u zadatak svom potrčku iz Ministarstva uprave, stanovitom ministru Ivanu Malenici, da producira Rješenje kojim se Rezaču odobrava obnova postupka oko imena Milan Bandić (koji je već bio okončan) i dozvoljava mu se da bude stranka u postupku (koji je već dovršen).

Na takvo iskonstruirano Rješenje ministra Malenice žalio sam se sa svojom odvjetnicom Ljiljanom Maravić Pirš Upravnom sudu. Jučer je u jednom od dva procesa koja vodim na Upravnom sudu protiv Ministarstva uprave i Rezača etiketa, donesena presuda u moju korist – poništava se Rješenje koje mu je ljubazni i uvijek uslužni Malenica iskemijao tog 28.11.2019. Uvjeren sam da Malenica misli da je korektno radio. Kao što je taj isti Malenica na pitanje o svojoj državnoj tajnici Josipi Rimac odgovarao da je „korektno radila“.

Eto, tako to izgleda kad stranka dovede svoj mladi perspektivni kadar i napravi od čovjeka – običnog potrčka i klimavca. A radi koga? Jednog Rezača etiketa. Ofucanog iluzioniste na kraju karijere, s jednom nogom u zatvoru. Ali nema predaje. Riješili smo se mi Ivice Todorića, pa ćemo se riješiti i Rezača etiketa. Svaki od njih je mislio da je nedodirljiv. A takve najviše volim.

Dario Juričan, gradonačelnik svemira”

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba