NACIONALNA UDRUGA UGOSTITELJA: "Život ne može stati, a uz poštivanje propisanih mjera, niti ne mora"

“U Hrvatskoj se svakog tjedna održava 300 svadbi bez ikakvog problema”

Objavljeno: 10.07.2020. JJ

Nacionalna udruga ugostitelja obratila se priopćenjem za medije, u kojem ističu kako podržavaju sve dosadašnje odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite vezane uz privatna i javna događanja te pozivaju sve članove Udruge i subjekte uključene u organizaciju takvih događanja na dosljednu provedbu mjera i pridržavanje preporuka.
Iz Udruge poručuju kako su u četvrtak upoznali Stožer sa svojim prijedlogom dodatnih preporuka koje će članovi NUU dragovoljno provoditi s ciljem veće sigurnosti za goste i zaposlenike na svadbenim svečanostima i eventima.

Očuvanje radnih mjesta

– Svadbene svečanosti i eventi sigurni su za uzvanike, kao i za naše zaposlenike, uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera. Svakog tjedna u Hrvatskoj se održava više od 300 svadbenih svečanosti i veliki broj evenata bez ikakvog problema. Naši članovi okupljeni u sekciji cateringa organiziraju poslovanje u skladu s preporukama, iznimno su posvećeni sigurnosti uzvanika, kao i svojih zaposlenika. S obzirom na veliki broj subjekata i ljudi zaposlenih u segmentu industrije koji je posvećen svadbama i eventima, podržavamo svaku mjeru koja će pomoći očuvanju tih radnih mjesta – rekao je Marin Medak, predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja.

Jake mjere

U priopćenju stoji kako sekcija cateringa Nacionalne udruge ugostitelja poduzima izuzetno jake mjere za sigurnost svojih gostiju i zaposlenika, promovira odgovorno poslovanje te poručuje kako je spremna provesti i dodatne mjere, ako nadležne službe odluče da su iste potrebne.

– Život ne može stati, a uz poštivanje propisanih mjera, niti ne mora. Zajedničkim odgovornim ponašanjem – držanjem socijalne distance, dezinfekcijom i higijenom, očuvat ćemo zdravlje i živjeti bez straha – naglasio je Medak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba