Svih pet COVID pozitivnih pacijenata liječi se kod kuće

Danas potvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom u Varaždinskoj županiji

Objavljeno: 10.07.2020. zagorjeinternational

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o muškoj osobi srednjih godina s blažom kliničkom slikom, koja je bliski kontakt jprethodno zaražene osobe i posljednjih je dana bila pod mjerom samoizolacije.
Ukupno je ovo peti aktivni slučaj zaraze koronavirusom na području Varaždinske županije. Sve zaražene osobe nalaze se izolirane kod kuće i pod aktivnim zdravstvenim nadzorom infektologa, tako da trenutno nitko nije na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin.

Pod mjerom obavezne samoizolacije na području Varaždinske županije trenutno se nalazi 37 osoba. Sveukupno od početka pojave koronavirusa u toj su županiji evidentirane 52 zaražene osobe i dodatno još osam osoba statistički, zbog prijavljenog mjesta prebivališta.
– Ovim putem želimo samo još jednom podsjetiti sve građanke i građane Varaždinske županije da se upravo pridržavanjem preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo smanjuje razina rizika nekontroliranog širenja zaraze. Sve upute i preporuke su uvijek dostupne na njihovim službenim stranicama te se redovito aktualiziraju i prilagođavaju aktualnoj epidemiološkoj situaciji – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter