Sumnjiva nabava respiratora u jeku korona krize?

Pokrenuta kriminalistička istraga protiv Zdravka Počivalšeka, slovenskog ministra gospodarstva

Objavljeno: 01.07.2020. zagorjeinternational

Protiv slovenskog ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalšeka pokrenuta je kriminalistička istraga, a zbog toga su neopozive ostavke u ponedjeljak dali ravnatelj slovenske policije i ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs, piše Jutarnji list.

Kuća i ured

Potpredsjednik Vlade Počivalšek sumnjiči se za kazneno djelo nanošenja štete javnim sredstvima pri nabavi respiratora u vrijeme korona krize. Istragu vodi Nacionalni istražni ured (NPU), posebni kriminalistički odjel za teže slučajeve, koji bi se mogao usporediti s hrvatskim PNUSKOK-om.
NPU je u utorak Počivalšeka privremeno priveo, a nakon cjelodnevne kriminalističke obrade tijekom koje je izvršena pretraga njegove kuće i ureda, pušten je u večernjim satima. Novinarima nije želio komentirati događaje, ali je kasnije u priopćenju za javnost naveo da želi da se optužbe na njegov račun istraže što prije i to “brzo, stručno i bez političke motivacije”.

Politički motivirana?

Naime, ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs, koji je dao ostavku, smatra da je istraga politički motivirana, odnosno, da je u pozadini djelovanje oporbe i “duboke države” da se destabilizira i sruši aktualna Vlada.
Podsjetimo, Počivalšek vodi koalicijsku Stranku modernog centra (SMC), drugu najveću stranku u vladi, bez koje vladajuća koalicija ne bi imala parlamentarnu većinu, a njegova politička sudbina za sada ostaje nejasna, piše SEEbiz.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba