Jedan od najboljih gradova u RH po izdvajanju za djecu

Oroslavje na jako dobrom putu da postane “Grad – prijatelj djece”, oformili i koordinacijski odbor za stjecanje prestižne titule

Objavljeno: 26.06.2020. JJ

U Gradskoj knjižnici u Oroslavju u četvrtak je održana konstituirajuća sjednica koordinacijskog odbora “Oroslavje – grad prijatelj djece”. Sjednicu je otvorio gradonačelnik Emil Gredičak, koji je zahvalio svim članicama i članovima koji su se odazvali ovoj hvalevrijednoj inicijativi, a pogotovo ravnateljici Dječjeg vrtića “Cvrkutić” Silviji Čičko, koja je ponovno pokrenula ovaj program.

Treći i peti

Gredičak je istaknuo da je Grad Oroslavje jedan od najboljih u Hrvatskoj po izdvajanju sredstava iz proračuna za djecu, točnije, treći u RH po izdvajanju za predškolsko obrazovanje i peti po izdvajanju za obrazovanje. Dodao je i kako već sada zadovoljava skoro sve kriterije koji su potrebni da bi kao 63. jedinica lokalne samouprave zaslužio prestižnu titulu “Grada – prijatelja djece”. Na sjednici je izabrano i vodstvo, pa je tako za predsjednicu jednoglasno izabrana Silvija Čičko, a za koordinatoricu Ana Beg.

Hrvatska akcija

“Gradovi – prijatelji djece” izvorno je hrvatska akcija potaknuta idejama i iskustvima koja su se krajem 20. stoljeća poduzimala u svijetu za dobrobit djece. Akcijom lokalne zajednice ostvaruju dječja prava iz Konvencije UN-a. Gradovi/općine, kada zadovolje kriterije iz programa, stječu počasni naziv “Grad/općina – prijatelj djece“. Trenutno je u akciju uključeno 113 gradova/općina, a počasni naziv su dostigle 62 jedinice lokalne samouprave, s trendom rasta. Akcija potiče lokalne zajednice da ulažu u usluge za djecu, sigurno i zdravo okruženje, zdravlje, obrazovanje, kulturu, sport, slobodno vrijeme djece te da daju podršku roditeljima u odgoju djece.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba