VESELI OPROŠTAJ, ALI BEZ NORIJADE U KRAPINI

DA NE PROPUSTE BAŠ SVE: “Nismo mogli ni slutiti da ćemo se oprostiti na ovakav način”

Objavljeno: 29.05.2020. Jelena Jazbec

Unatoč tome što su diljem Hrvatske, zbog epidemije COVID-a 19, norijade ove godine otkazane, maturanti Srednje škole Krapina uspjeli su se posljednji puta okupiti ispred svoje srednje škole, kako bi barem na taj način obilježili završetak svog školovanja, i to sve zahvaljujući inicijativi učenika opće i jezične gimnazije te dobroj volji krapinskog gradonačelnika, koji im je izašao u susret.

Složna generacija

– Želimo zahvaliti gradonačelniku što nam je omogućio da imamo ovakav završetak školske godine. Nismo očekivali ovakvu situaciju, mislili smo da ćemo imati norijadu kao i sve druge generacije, ali drago nam je što imamo barem ovo – rekla je Lana Vuzem, učenica opće gimnazije, koja je sa svojom prijateljicom Helenom Polanščak, učenicom jezične gimnazije, dočekala gradonačelnika koji je došao pozdraviti maturante.

– Nismo mogli ni slutiti da ćemo se oprostiti na ovakav način. Bili smo dobra, složna generacija i nismo ni očekivali da će nam zadnji zajednički dan zapravo biti onaj petak o ožujku kada su nam rekli da nastave neće biti dva tjedna. Na kraju je ispalo da se u školu nismo vratili do kraja školske godine. Zato je iz opće i jezične gimnazije krenula inicijativa da pitamo gradonačelnika da nam se omogući barem ovakvo okupljanje, na čemu smo mu jako zahvalni – kaže Helena.

POVORKA KRAPINSKIH MATURANATA: Oproštaj od školskih klupa ove godine bez norijade

Objavljuje Zagorje International u Petak, 29. svibnja 2020.

Ostali uskraćeni

Ove maturantice kažu i kako se online nastava definitivno ne može uspoređivati s nastavom u školi, međutim, vjeruju da će se svi njihovi kolege uspjeti samostalno pripremiti za maturu kod kuće i upisati željene fakultete.

– Nažalost, ovo je generacija koja je ostala uskraćena za mnogo toga i koja nije mogla osjetiti ono što smo osjetili svi mi kad smo bili maturanti. Klasične norijade ove godine nema, ali kad su se obratili sa zamolbom da bi se ipak na neki način okupili, da na neki način ipak obilježe završetak školovanja i mislim da smo im jednostavno morali izaći u susret, da ne budu generacija koja je propustila baš sve – istaknuo je gradonačelnik Zoran Gregurović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba