Mijenja se i Odluka o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza

Novih 15 slučajeva koronavirusa u RH, preminula još jedna osoba

Objavljeno: 09.05.2020. JJ

U protekla 24 sata u Republici Hrvatskoj je potvrđeno 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što znači da se broj popeo na ukupno 2176 zaraženih. Do sada je testirano 44.218 uzoraka, od čega 840 u proteklih 24 sata. Pozitivno je 4,92 posto uzoraka. Preminuo je jedan muškarac u KBC-u Osijek, 1950. godište, koji je bolovao od kroničnih bolesti i bio na respiratoru. Ukupno je na respiratoru 13 osoba.

Hospitalizirana je 181 osoba, iz bolnice je otpušteno 668 osoba, a kod kuće se oporavilo njih 1058, što znači da se do sada ukupno oporavilo 1726 osoba. U samoizolaciji je 16.749 osoba, a od 15 novooboljelih, 14 ih je bilo u samoizolaciji. Novooboljeli su iz Koprivničko – križevačke (8), Brodsko – posavske (5) i Splitsko – dalmatinske županije (2).

– Disciplina i odgovornost su ključ i samo tako možemo pobijediti – ponovio je ministar zdravstva Vili Beroš na press konferenciji Stožera civilne zaštite.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je otkrio da danas na snagu stupaju i dvije nove odluke – Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području otoka Brača u trajanju od 14 dana, dok se druga Odluka odnosi na Izmjenu Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske, što znači da se hrvatskim državljanima omogućuje ulazak u Republiku Hrvatsku, odnosno, odlazak u inozemstvo, uz pridržavanje uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Također, zbog poslovnih razloga ili drugih gospodarskih interesa, strani državljani moći će ući u Republiku Hrvatsku. Ta se odluka prvenstveno odnosi na zemlje Europske unije.

Ministar Božinović je najavio i da će se odluka o ukidanju e-Propusnica donijeti u nedjelju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba