(BUDUĆI) PODUZETNICI, POŽURITE!

Iznajmljuje se pet inkubacijskih prostora za proizvodne i osam inkubacijskih prostora za uslužne djelatnosti te edukacijsko – tehnološki prostor

Objavljeno: 07.05.2020. Jelena Jazbec

Ispred novoizgrađenog Poslovno – tehnološkog inkubatora u Krapini održana je konferencija za medije na temu natječaja Poduzetničkog centra Krapinsko – zagorske županije za najam poslovnih prostora u novoj zgradi inkubatora.

– Imamo otvorena dva javna poziva – javni natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora za edukacijsko – tehnološke svrhe i javni natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora za inkubacijske prostore. Pozivam sve buduće poduzetnike, sve početnike, da se prijave. Prijavitelja već ima tako da vjerujem da će u narednim mjesecima inkubator profunkcionirati punim plućima, unatoč svim poteškoćama proteklih mjeseci vezanima uz koronavirus – rekao je zamjenik krapinsko – zagorskog župana za gospodarstvo Anđelko Ferek – Jambrek.

Veličina prostora

Direktorica Poduzetničkog centra KZŽ Martina Jantol Županić rekla je da su na raspolaganju poslovni prostori, dvorane za edukaciju i sastanke, inovativni laboratorij opremljen informatičkom opremom, programima za modeliranje 2D i 3D modaliteta, kao i Centar za robotiku, koji će biti na raspolaganju i stanarima inkubatora i poduzetnicima početnicima, koji nisu stanari, nego su virtualni stanari, kao i svim postojećim poduzetnicima s područja Krapinsko – zagorske županije.

– Natječaj je raspisan 15 dana i završava 13. svibnja. Imamo pet inkubacijskih prostora koji su namijenjeni proizvodnim djelatnostima i nalaze se u prizemlju zgrade te osam inkubacijskih prostora namijenjenih uslužnim djelatnostima, dakle, uredski prostori koji se nalaze na prvom katu. Na prvom katu je i spomenuta dvorana, a na drugom katu smo mi, poduzetnička potporna institucija i još jedna poduzetnička potporna institucija s područja županije, a to je naša REGEA. Proizvodni prostori veličine su od 50-ak do 170 četvornih metara, a uslužni dio od 27 do 42 četvorna metra. Mi smo kao operateri infrastrukture zaduženi za pomoć poduzetnicima u počecima, što se tiče savjetodavnih usluga, izrade početnog plana poslovanja, kako bismo im pomogli u realizaciji njihovih poduzetničkih ideja i pothvata. Ono što smo željeli napraviti na jednom mjestu, jest da inkubator bude središnje mjesto i savjetodavne mentorske pomoći, uz infrastrukturnu komponentu. Tako se ovih dana formira mreža mentora koji će biti na raspolaganju poduzetnicima koji se nalaze u inkubatoru i svima s područja Krapinsko – zagorske županije – otkrila je Jantol Županić, pojasnivši i kakvi će biti uvjeti za buduće stanare inkubatora.  

Tri godine

– Subvencija Krapinsko – zagorske županije putem potpora male vrijednosti je korištenje poslovnog prostora na tri godine, a to je u prvoj godini 75 posto, u drugoj godini 50 posto i u trećoj godini 25 posto. Uslužni prostori mogu se koristiti tri godine, a proizvodni prostori pet godina, s time da se subvencioniraju prve tri godine. Inkubacijski prostori namijenjeni su poduzetnicima početnicima i fizičkim osobama koje u okviru mjesec dana planiraju registrirati svoj pravni oblik i potpisati ugovor o zakupu. Što se tiče edukacijsko – tehnološkog prostora, natječaj je namijenjen pravnim subjektima koji su registrirani za djelatnosti obrazovanja, a u obavezi je budućeg zakupnika da uspostavi centar za robotiku i nove tehnologije, opremi ga suvremenim strojevima i robotima najnovije generacije, kako bi ondje bilo moguće vršiti i edukacije i cjeloživotno obrazovanje za potrebe stanara i poduzetnika, studenata i učenika – istaknula je direktorica Poduzetničkog centra.  

Sva dokumentacija i tekstovi natječaja dostupni su na internetskim stranicama Krapinsko – zagorske županije, Poduzetničkog centra i Poslovno – tehnološkog inkubatora.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba