INVESTICIJA OD 17 MILIJUNA KUNA: Uz oprez koji i dalje mora postojati, moramo se okrenuti budućnosti, planirati i investirati, kako bi sa što manje ekonomskih posljedica dočekali novo razdoblje

Objavljeno: 04.05.2020. Alen Brodar

Danas je Dan grada Klanjca. Tim su povodom delegacije Grada Klanjca i Krapinsko – zagorske županije, predvođene gradonačelnikom Zlatkom Brlekom i županom Željkom Kolarom, položile cvijeće i zapalile svijeće kod centralnog križa na Gradskom groblju, na starom groblju te kod kipa Antuna Augustinčića, klanječkog kipara rođenog na današnji dan 1900. godine, a potom su u društvu direktora Gorana Ivekovića obišli gradilište novog skladišta Predionice Klanjec.

– Svojim sugrađankama i sugrađanima čestitam Dan grada, iako ga zbog koronavirusa obilježavamo u čudnim okolnostima. Ali da pokažemo da nije život stao i da se gospodarske aktivnosti i dalje odvijaju, želio sam da se danas obiđe gradilište Predionice i da se pokaže da se brine o budućnosti, o poslovanju uz prisutnost koronavirusa i poslovanju nakon njega. Koristim priliku da gradonačelniku Brleku čestitam na svemu izvršenom u proteklom razdoblju. Tu je investicija u dječji vrtić koji smo dugo čekali i vjerujem da će u rujnu otvoriti svoja vrata, kao i niz manjih komunalnih aktivnosti koje su bitne za razvoj i život grada. Predionica je jedna od najboljih tvrtki u KZŽ i na tome čestitam direktoru Ivekoviću. I ovdje je dinamika radova ispred roka i vjerujem da je ovo samo jedna u nizu dobrih priča koje se događaju u KZŽ. Uz veliki oprez koji i dalje mora postojati, te pridržavanje svih mjera, moramo se okrenuti budućnosti, planirati i investirati, kako bi sa što manje ekonomskih posljedica dočekali novo razdoblje – kazao je župan Kolar, na kojeg se nadovezao direktor klanječke Predionice Goran Iveković.

– Radi se o izgradnji skladišta za naše proizvodne potrebe, površine 4000 četvornih metara, odnosno 3000 paletnih mjesta na tri kata. Počeli smo s radovima u siječnju ove godine, a plan je bio da završimo do 1. kolovoza, no vrijeme nas je poslužilo, pa planiramo da će to biti već početkom srpnja. Ukupna investicija je oko 17 milijuna kuna. To je drugi dio ulaganja koja je započelo 2017., a završeno 2018. godine, a radi se o proizvodnoj hali, s kojom smo naše proizvodne kapacitete povećali za 25-30 posto.

Skladište će pokrivati otprilike 40 dana naše proizvodnje i cilj nam je da gotovo proizvod plasiramo izravno do naših kupaca diljem Europe. Do sada je bila praksa da smo većinom izvozili u Austriju, u naše centralno skladište, a ubuduće se roba distribuirati direktno iz Klanjca. To će nam uvelike olakšati poslovanje, s obzirom da smo sada dosta limitirani s našim skladišnim prostorom, a najviše zbog situacije oko koronavirusa u Europi i svijetu, jer smo bili prisiljeni smanjiti naše proizvodne kapacitete i zatvoriti dio proizvodnje. Naši kupci koji su pretežno u Europi su sasvim ili djelomično zatvoreni i ukoliko takva situacija potraje duže, mogu reći da ćemo biti polako u problemima. Međutim, nadamo se da ćemo sredinom svibnja opet početi raditi punim kapacitetom. Inače, imamo 120 zaposlenih i do sada nismo imali nikakvih problema sa zdravljem radnika, radi se prema preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite – kazao je Iveković.

I gradonačelnik Zlatko Brlek čestitao je Klanjčankama i Klanjčanima njihov dan.

– Drago mi je da smo se danas našli na gradilištu naše najveće tvrtke. Gospodarske aktivnosti u Klanjcu, su se, usprkos koronavirusu, događale i dobro je da se gradi, jer korona će proći. Iza toga se mora živjeti i mora se raditi. Imali smo sreće što na području grada nismo imali niti jednog zaraženog iako smo pogranično područje, ali zahvaljujući, prije svega, disciplini građana i dobrom radu stožera, uspjeli smo to za sada svesti na nulu. Uz ovu investiciju koju radi Predionica, najveća nam je investicija gradnja dječjeg vrtića, vrijedna 11 milijuna kuna, koja također napreduje predviđenom dinamikom. U tijeku je i zamjena postojeće javne rasvjete novim LED svjetiljkama. Na sreću, uspjeli smo završiti i krovište na našem Vatrogasnom domu, to je poklon DVD-u Klanjec za današnji blagdan sv. Florijana, Dan našeg grada, ali i vatrogasaca i njihovog zaštitnika. Nadam se da će ubuduće biti još bolje i da ćemo se normalno razvijati i dalje – zaključio je gradonačelnik Brlek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba