Produženi je vikend, pa iz PU krapinsko – zagorske upozoravaju:

Pridržavajte se prometnih propisa, ali i svih odluka Stožera civilne zaštite RH

Objavljeno: 01.05.2020. JJ

Danas se obilježava Međunarodni praznik rada, a pred nama je i vikend, pa iz Policijske uprave krapinsko – zagorske sve sudionike u prometu podsjećaju na važnost poštivanja prometnih propisa kako bi se izbjeglo stradavanje.

Uvjeti na cesti

– Budimo odgovorni i tijekom ovog vikenda, budući da je pred nama produženi vikend u kojem će se obilježiti i Praznik rada, što bi moglo potaknuti građane na izlazak iz njihovih domova. Apeliramo na sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa radi svoje sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu, a također podsjećamo i na obvezu pridržavanja svih Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske – kažu iz PU krapinsko – zagorske.

Vozače savjetuju da poštuju ograničenja brzine kretanja vozila te da brzinu prilagode konkretnim uvjetima na cesti. Uslijed kišnih oborina vidljivost je smanjena, a kolnici su mokri i skliski, stoga sve sudionike u prometu pozivaju na oprez prilikom sudjelovanja u prometu.

Na sve vozače apeliraju da nakon konzumacije alkoholnih pića, ali i konzumacije drugih opojnih sredstava i lijekova koji negativno utječu na vozačke sposobnosti, ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, dok bicikliste i pješake podsjećaju na obavezno korištenje reflektirajuće materije tijekom smanjene vidljivosti uslijed kiše.

Bez mobitela

– Svim vozačima i putnicima u motornim vozilima savjetujemo da koriste ugrađene sigurnosne pojaseve i da na ispravan način koriste dječje auto-sjedalice, a vozače molimo da tijekom sudjelovanja u prometu ne koriste mobitele i slične uređaje koji odvlače pozornost. Također, vozače mopeda i motocikala pozivamo na poštivanje prometnih propisa, a posebice onih koji se odnose na ograničenje brzine kretanja vozila, pretjecanje, obilaženje, poštivanje prednosti prolaska i korištenje zaštitne motociklističke opreme – stoji u obavijesti PU krapinsko – zagorske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba