Župan Željko Kolar i načelnik Damir Belošević obišli OŠ Đurmanec, gdje je u tijeku energetska obnova

RADOVI ODLIČNO NAPREDUJU: Škola dobiva novu kotlovnicu, fasadnu ovojnicu, krovište i stolariju

Objavljeno: 30.04.2020. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar obišao je Osnovnu školu Đurmanec, gdje je u tijeku energetska obnova.

– Drago mi je što smo se danas okupili na jednom od osam aktivnih gradilišta Krapinsko – zagorske županije i jednoj od šest energetskih obnova naših škola, kako bismo pokazali da, u vrijeme kada smo svi usmjereni na borbu protiv koronavirusa, gospodarska aktivnost nije stala i da svi naši europski projekti i projekti koji su vezani uz energetsku obnovu školu i izgradnju sportskih dvorana, idu dalje i da radovi izvrsno napreduju. Ovdje smo 8. kolovoza 2019. uveli izvođača u posao i rok za završetak radova je 9. lipnja. Kao što vidite, radovi su pri kraju. Ukupna vrijednost investicije, zajedno s nadzorom i jednim aneksom ugovora je 7.761.000 kuna i mi ćemo ovime dobiti novu kotlovnicu, novu fasadnu ovojnicu, novo krovište i novu stolariju. Naravno da će se time drastično poboljšati uvjeti rada u školi, nakon investicije od 20,7 milijuna kuna, od čega je 14,7 milijuna kuna investirala Županija i gdje smo konačno prošle godine otvorili sportsku dvoranu. Znači, ukupno je oko 28 milijuna kuna uloženo u školu i sportsku dvoranu na području općine Đurmanec, što je odličan posao. Naravno, pritom treba naglasiti da je dio sredstava za izgradnju sportske dvorane, osigurala i sama Općina, a nešto je išlo i preko Fonda – rekao je župan Kolar.

Podizanje standarda

– Još imamo pet škola koje su u sličnoj fazi energetske obnove, to su škole u Gornjoj Stubici i Kumrovcu, koje su također pri završetku, zatim osnovna i srednja škola u Konjščini, te srednja škola u Bedekovčini. Radi se o investiciji od 43 milijuna kuna za tih šest škola. 14,5 milijuna kuna je već realizirano, a do kraja nam treba još 28,5 milijuna kuna. Važno je da smo unutar zadanih rokova. Nažalost, djece trenutno nema u školi, no to je sigurno olakšalo posao izvođačima radova i doprinijelo tome da smo se svim radovima u rokovima koje smo si zadali. Ako na snazi ostane odluka da se 11. svibnja niži razredi vraćaju u školske učionice, ova škola u Đurmancu, kao i ostale škole na području županije, bit će spremne prihvatiti naše učenice i učenike – najavio je Kolar.

Ravnatelj OŠ Đurmanec Krešimir Kralj ne krije zadovoljstvo tijekom radova.

– U školu već duže vremena nije bilo značajnijeg ulaganja pa je ovo bilo izrazito potrebno. Podigli smo standard i činjenica jest da mi bez te ovojnice nismo mogli školu zagrijati i postići one uvjete koji su djeci i učiteljima potrebni da u njoj mogu normalno raditi. Izrazito mi je drago što ćemo dobiti jedan lijepi kompleks u Đurmancu i nadam se samo da će biti više djece – istaknuo je ravnatelj.

Mirno područje

U obilasku radova bio je i načelnik Đurmanca Damir Belošević.

– Mogu jedino pohvaliti Županiju kao osnivača i pokretača ove priče i Vladu RH, koja je osmislila ovaj program energetske učinkovitosti. Kao što vidite, ovom vizurom jedan dio općine Đurmanec dobiva sasvim novu sliku. Izgrađena je sportska dvorana, škola će biti energetski obnovljena, a u neposrednoj blizini sami ste svjedoci početka gradnje dječjeg vrtića. Ovo će biti jedno područje za predškolsko i osnovnoškolsko obrazovanje u mirnom području općine, gdje neće biti prometa, i to je svakako jedna od strateških ciljeva Općine u njezinom razvoju – zaključio je načelnik Belošević. (af, jj)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba