U njoj nema nastavnika i učenika, ali Dan OŠ "Ljudevit Gaj" Krapina je obilježen

“Staroj ljepotici u žutoj haljini nedostaju djeca, galama, smijeh… Sve ono čega nam je, ponekad, bilo previše”

Objavljeno: 20.04.2020. Alen Brodar

Dan Osnovne škole “Ljudevit Gaj” Krapina, obilježava se 20. travnja, a djelatnici i učenici, iako nisu u školi, potrudili su se tekstom i slikama da obilježe tu, za njih vrlo važnu, obljetnicu.


“Naša ‘stara dama’, naša ‘stara ljepotica u žutoj haljini’, ‘stara škola’, kako god da ju nazovemo, svi odmah znaju o kojoj školi govorimo. Ime je dobila po slavnom Krapinčaninu, doktoru Ljudevitu Gaju. Ponosni što nosimo njegovo ime, ali i svjesni da nositi to ime stavlja pred nas velike zadatke i izazove. A učenici i djelatnici škole uvijek su ih rado prihvaćali, posvetili im se te ih rješavali na zadovoljstvo svih. Škola je već duže vrijeme prazna. Pusti su i tihi hodnici, učionice, igrališta zjape. Ugođaj kao stvoren za snimanje horor filma. Neuobičajeno! Uređena za slavlje, ukrašena zelenilom kestenova, mirisna od procvalog šarenog cvijeća, obučena u novu, poznatu žutu haljinu, stoji gorda, ali osamljena. Čini se, u proljeće škola nosi najljepšu haljinu, ni u koje doba nije tako svečana i dostojanstvena. Nešto nedostaje, netko fali. I ne možemo taj izostanak zapisati pod današnji dan u e-dnevnik. Nedostaju joj djeca, učenici, buka, galama, smijeh. Sve ono čega nam je, ponekad, bilo previše. Situacija i ugođaj nikad viđeni, niti doživljeni. No, kao što školi nedostaju učenici, u jednakoj mjeri, ako ne i više, fali i ona njima. Na današnji dan svi je posebno dozivaju u sjećanje, obraćaju joj se, posvećuju joj svoje riječi, crteže, stihove, glazbu. Čine to s veseljem i radošću, s osmijehom na licu, a i pokojom suzom u oku. Sve to progovara iz radova učenika Matične i Područnih škola, svi su poželjeli čestitati joj njezin dan.
Čestitke učenika OŠ “Ljudevit Gaj” Krapina upućene joj povodom obilježavanja Dana škole možete pogledati na internetskoj stranici škole.
Uz sav trud i napor koji ovih dana nastave na daljinu učenici posvećuju učenju i izvršavanju zadataka, našli su i vremena i volje proslaviti ovaj važan dan. U svemu tome podrška i voditelji u ostvarivanju zamišljenoga bili su im njihovi učitelji, razrednici, stručna služba škole. Osnovna škola “Ljudevit Gaj”, značajna i velika stepenica mnogobrojnim generacijama učenika i djelatnika puno toga nosi na leđima, puno može podnijeti i dati. Naučena na jake olujne vjetrove, kiše, snjegove…Spremna za nove i nove đake, oni je pomlađuju, oni joj daju život.

Nek’ ti je sretan tvoj dan, naša draga stara školo!”

Djelatnici i učenici Škole

DAVID KOZINA 2.B
IVA ŠKRNJUG, 6.A
LUKA HRŠAK, 5.B
ČESTITKA 3.B
ČESTITKA 2.B

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba