Održana elektronska sjednica pregradskog Gradskog vijeća

DOBRA VIJEST: Dok su na snazi posebne okolnosti, roditelji neće morati plaćati vrtić

Objavljeno: 11.04.2020. JJ

Pregradsko Gradsko vijeće održalo je u četvrtak svoju 24. sjednicu. Sjednica je održana elektronskim putem, poštujući odluku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o zabrani okupljanja više od pet osoba te u skladu s uputom za postupanje Ministarstva uprave vezanom uz sjednice predstavničkih tijela. Odazvalo se 13 od 15 vijećnika i vijećnica, koji su o odlukama na dnevnom redu glasovali e-mailom.

Kratkoročno zaduživanje

Donesena je tako Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o mjerilima za financiranje predškolskog odgoja. Naime, uslijed nastupanja posebnih okolnosti zbog proglašenja epidemije virusa COVID-19, Dječji vrtić “Naša radost“ Pregrada prestao je s radom 16. ožujka. S ciljem prevladavanja poteškoća izazvanih aktualnom epidemiološkom situacijom, roditelji su oslobođeni plaćanja učešća za redoviti program dječjeg vrtića dok traju posebne okolnosti.

Također, donesena je i Odluka o kratkoročnom zaduživanju Grada Pregrade u 2020. godini u slučaju nužne potrebe, odnosno, odobravanja prekoračenja po žiro računu, kako bi se poboljšala likvidnost Grada tijekom razdoblja u kojem postoji nesrazmjer dospjelih obveza i uplaćenih prihoda, a koji su rezultat posebnih okolnosti koje su također uzrokovane epidemijom koronavirusa. Radi likvidnosti i plaćanja obveza po dospijeću, na taj način mogu se premostiti negativne razlike koje su posljedica različite dinamike ispunjavanja obveza i prikupljanja te uplate prihoda u gradski proračun, istaknuto je na sjednici.

Usvojeno je i izvješće o radu te izvršenje proračuna za 2019. godinu Zagorske javne vatrogasne postrojbe, izvješće o radu davatelja javne usluge prikupljanja komunalnog otpada na području grada Pregrade za 2019. godinu, kao i izvješće o lokacijama i količinama odbačenog otpada te troškovima uklanjanja odbačenog otpada i provedbi mjera na području grada Pregrade za 2019. godinu.

Zaštita od požara

Također je donesen i Godišnji provedbeni plan unaprjeđenja zaštite od požara za područje grada Pregrade za 2020. godinu, s ciljem postizanja učinkovitije i efikasnije razine zaštite od požara. Grad Pregrada i Stožer civilne zaštite grada Pregrade je, vezano uz epidemiju COVID-19, izradio i izvješće o svim poduzetim aktivnostima i mjerama, koje je dostavljeno kao informacija na znanje Gradskom vijeću Pregrade.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba