JER DOMAĆE JE DOMAĆE: Na inicijativu Grada i Turističke zajednice

Oroslavski OPG-ovi će građanima dostavljati proizvode na kućni prag

Objavljeno: 07.04.2020. JJ

U Gradu Oroslavju i tamošnjoj Turističkoj zajednici osmislili su način kako pomoći vlasnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava na svom području da u vrijeme pandemije koronavirusa lakše prodaju svoje proizvode, ali i svojim sugrađanima da u ova izazovna vremena što lakše dođu do domaćih, zdravih proizvoda.

Dva puta

– Imamo samo dva održiva puta. Jedan je da što manje izlazimo iz svojih domova, smanjimo sve socijalne kontakte na najmanju moguću mjeru i držimo svoje granice “osobnog prostora”, što dalje od sebi dragih, poznatih, ali i nepoznatih ljudi. Drugi put je da maksimalno zadržimo gospodarsku aktivnost, komunikaciju (hvala našim teleoperaterima op.a.) i opskrbu svim proizvodima i uslugama bez kojih ne možemo. Trenutno još ne postoji lijek protiv koronavirusa. Imamo samo ova dva puta kojima moramo kročiti oprezno, balansirano i solidarno! – poručio je gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak, predstavivši gradsku inicijativu za pomoć OPG-ovima.

Na jednom mjestu

– Želeći dati svoj doprinos u očuvanju malih proizvođača domaće hrane i kvalitetne opskrbe svojih građana, Grad Oroslavje i Turistička zajednica organizirali su na jednom mjestu sve informacije naših OPG-ovaca, koji će vam dostaviti svoje domaće proizvode na kućni prag. Kontakt osoba i koordinator OPG tržnice je Maja Šijan (099/213 – 812) – otkrio je Gredičak.

Popis OPG-ova dostupan je na Facebook stranicama TZ-a i Grada Oroslavja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba