Štromar odbacio Čačićevu ideju: Ne treba nam porez na obnovu

Objavljeno: 06.04.2020. zagorjeinternational

Bivši ministar graditeljstva Radimir Čačić iznio je ideju da se obnova Zagreba nakon potresa financira poskupljenjem goriva. U ime Vlade tu ideju je odbacio ministar graditeljstva Predrag Štromar.

– To da bi svaki Varaždinec, Međimurec , Zagorec, Slavonac ili Dalmatinac trebao plaćati obnovu Zagreba bih možda prihvatio da se u tim krajevima paralelno ne događa epidemija i oni su ti kojima će sutra trebati pomoć kako bi ponovno pokrenuli gospodarstvo punim ritmom. Trudimo se osloboditi gospodarstvo nameta i u svemu tome samo bi građanima trebao još jedan Čačićev porez… Imamo dvije nepoznanice, visina štete od potresa i stanje naše ekonomije nakon što epidemija završi. Govoriti o tome u ovom trenutku je neozbiljno – rekao je Štromar za 24sata.

Dodaje da će se novac namaći od međunarodne pomoći, proračuna države, Grada Zagreba i Krapinsko -zagorske županije. Najavio je i jeftinije kredite za građane kojima je imovina oštećena.

 – Također predsjednik Vlade i ja smo iznijeli nedvosmislen stav Vlade RH da neovisno o svemu s čim se država trenutno nosi, nećemo ostaviti građane bez značajne pomoći u sanaciji posljedica potresa – kazao je Štromar. Unatoč prijepora oko novog zakona o obnovi, Štromar tvrdi da će predstaviti novu verziju ovaj tjedan i uskladiti je s primjedbama struke.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba