U Krapinsko - zagorskoj županiji 81 slučaj zaraze koronavirusom

DOBRA VIJEST: Svi liječnici iz OB Zabok koji su bili u kontaktu sa zaraženom pacijenticom negativni su i vraćaju se na posao

Objavljeno: 06.04.2020. AB

Na pressici Županijskog stožera za zaštitu i spašavanje priopćeno je kako je u Krapinsko – zagorskoj županiji zabilježen 81 slučaj zaraze koronavirusom. Od toga 34 u Pregradi, 14 u Krapini, sedam u Humu na Sutli, pet u Oroslavju, po četiri u Jesenju, Petrovskom i Zaboku, dvije u Donjoj Stubici te po jedna u Bedekovčini, Desiniću, Đurmancu, Krapinskim Toplicama i Radoboju.

– Bilo je i 11 dojava sumnje u kršenje samoizolacije, a za tri je osobe utvrđeno da su je i kršile, dok je 21 osoba zatečena da se kreće bez valjane propusnice. Inače, još uvijek imamo linearni rast, a u Pregradi se situacija smirila, što nam je drago – rekao je načelnik Stožera Anđelko Ferek – Jambrek.
Ravnatelj Opće bolnice Zabok Tihomir Vančina kazao je da je od petka zabilježeno deset novih slučajeva zaraze, međutim šest u petak, a četiri u subotu, dok kod testiranih u nedjelju nije zabilježen niti jedan zaraženi.

– Moram istaknuti i zadovoljstvo te zahvaliti našim djelatnicima i reći kako su svi naši djelatnici koji su bili u kontaktu sa zaraženom pacijenticom negativni te će se danas i sutra vratiti na posao – objavio je Vančina te dodao da u bolničkim izolacijskim jedinicama imaju ukupno 11 pacijenata.
Epidemiolog dr. Lipovac kazao je da se i dalje traži bliske kontakte zaraženih, koji se ne mogu odmah sjetiti s kim su sve bili u kontaktu.

– Čim dobijemo popis ljudi, odmah krećemo u potragu za njima – istaknuo je dr. Lipovac, dok je Davor Gredičak, ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, u kojoj je jedna medicinska sestra zaražena korona virusom, rekao da su svi ostali medicinski djelatnici negativni, kao i pacijenti te da s malim brojem pacijenata ustanova nastavlja funkcionirati dalje.
Sjednica stožera bila je prilika i da ravnatelj Srednje škole Krapina Ivan Rozijan ravnateljici Doma zdravlja KZŽ Nadi Dogan uruči 60 maski s vizirima koje su proizveli.

– Zahvaljujem na ovoj vrijednoj donaciji Srednjoj školi Krapina, one će se podijeliti našim liječnicima i medicinskim sestrama, odnosno tehničarima. Inače, mi smo imali ukupno šest liječnika u samoizolaciji, no svi su se vratili na posao, nitko nije bio pozitivan na koronavirus – zaključila je Nada Dogan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba