Radi se o 38-godišnjaku i 43-godišnjakinji

Uhićeno dvoje počinitelja zbog sumnje da su počinili razbojništvo nad 81-godišnjakinjom u Gregurovcu

Objavljeno: 03.04.2020. JJ

Na press konferenciji Stožera civilne zaštite KZŽ danas je bio i načelnik Policijske uprave krapinsko – zagorske Robert Pavić, koji je rekao kako su uhitili dvoje počinitelja, 38-godišnjaka i 43-godišnjakinju koji su, predstavljajući se kao djelatnici Crvenog križa, u srijedu u Gregurovcu počinili razbojništvo nad 81-godišnjakinjom i otuđili joj nekoliko tisuća kuna.

– Opravdano sumnjamo da su oni počinili to kazneno djelo. Trenutno nad njima provodimo kriminalističko istraživanje, ali smo uvjereni da smo to kazneno djelo riješili za manje od 24 sata – rekao je Pavić.

Kršenje samoizolacije

Otkrio je i kako je na području PU krapinsko – zagorske utvrđeno 29 slučajeva kršenja samoizolacije, o čemu je obaviješten Državni inspektorat te se za sve te osobe radi o prekršajnim sankcijama, a bilo je i 450 pokušaja napuštanja mjesta prebivališta i boravišta bez važeće propusnice. Također je rekao kako za sada nije zabilježeno nijedno kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti, pojasnivši kako bi se ono takvim moglo okarakterizirati u slučaju da osoba zna da je pozitivna te namjerno krši samoizolaciju svjesna da može prenijeti i proširiti zaraznu bolest.

– Isto tako, to se djelo može počiniti nehajnim oblikom, kada osoba zna da može prenijeti bolest, ali misli da će to spriječiti – rekao je Pavić.

Po 40 komada

Nakon što je jučer Zavodu za hitnu medicinu KZŽ uručeno 35 zaštitnih vizira proizvedenih putem 3D printera u Srednjoj školi Krapini, danas je njih 40 uručeno PU krapinsko – zagorskoj, a ravnatelj škole Ivica Rozijan najavio je da će se dnevno nastaviti proizvoditi po 40 komada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba