U posljednja 24 sata nema novih slučajeva zaraze koronavirusom u Varaždinskoj županiji

ROBERT VUGRIN: Treba dobro preispitati smislenost povratka naših državljana za Uskrs

Objavljeno: 02.04.2020. JJ

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nema novih zabilježenih slučajeva zaraze koronavirusom. Ukupan broj oboljelih i dalje je 24, izliječenih je šest, a na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 18 osoba i svi su dobrog općeg stanja.

Novih 117 osoba

Do sada je u Varaždinskoj županiji testirano ukupno 383 osoba, a pod mjerom samoizolacije se nalazi 2045 osoba. U protekla 24 sata Policijska uprava varaždinska zabilježila je četiri slučaja kršenja mjere samoizolacije, a vezano na Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, 46 slučaja kretanja bez valjane propusnice.

Načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin je naznačio kako se među ovih 2045 osoba nalazi i novih 117 osoba kojima je tek počela 14-dnevna mjera samoizolacije.

– Sve ove osobe su u mjeri samoizolacije iz opravdanih preventivnih razloga, ili se radi o vozačima teretnih vozila koji voze izvan granica naše države, a vraćaju se, ili o povratnicima iz zemalja koje su proglašene opasnim područjima, ili o osobama koje su bile u bliskom kontaktu sa zaraženima – rekao je Vugrin te dodao kako upravo pred nadolazeće uskršnje blagdane valja preispitati smislenost povratka naših državljana u Republiku Hrvatsku.

Po prelasku granice

Naime, odmah po prelasku granice podliježu mjerama samoizolacije što znači da se najkraćim mogućim putem moraju uputiti vlastitim kućama gdje cijelo vrijeme moraju i ostati, izbjegavati bliske kontakte s ukućanima i ne primati posjete.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba