Tužna vijest

BOLEST JE BILA JAČA: Preminuo je Valentino Družinec (16) iz Svetog Križa Začretja

Objavljeno: 01.04.2020. JJ

Napustio nas je Valentino Družinec iz Svetog Križa Začretja, koji se od srpnja 2018. godine borio s akutnom limfatičnom leukemijom. Kako doznajemo, 16-godišnji mladić preminuo je danas poslijepodne u bolnici.

Podsjetimo, mladi nogometaš koji je svoje prve nogometne korake napravio u Jedinstvu, nakon obavljene transplantacije koštane srži pušten je kući iz bolnice kao zdrav dječak, nadajući se normalnom životu i povratku na voljeni nogometni teren. Nažalost, bolest se vratila i Valentino je u rujnu prošle godine ponovno završio u bolnici. Tada je počeo primati pametni lijek, pa je njegov nalaz u prosincu pokazao da su se nezrele stanice smanjile i da je u remisiji. Valentino je čak Božić mogao provesti kod kuće, sa svojom obitelji u Mirkovcu. Krajem veljače ponovno je bio na transplantaciji koštane srži, no, bolest je bila jača.  

Prije samo nekoliko sati njegova prijateljica Elma Tomić, koja je Valentina upoznala na odjelu zagrebačke dječje onkologije dok se i sama borila protiv opake bolesti, svojem je prijatelju na Facebooku uputila ohrabrujuće riječi.

– Želim vas sve zamoliti da se danas pomolite za Valentina. Svatko na svoj način. Sad treba sve dobre energije ovog svijeta, da bude dobro. Ajde Tino moj, vjerujem u tebe. Još ćemo mi puno ćevapa pojest zajedno – napisala je Elma, čvrsto vjerujući u Valentinovo ozdravljenje, baš kao i svi koji su od početka pratili priču o hrabrom mladiću, za kojeg je u Zagorju organizirano i nekoliko humanitarnih akcija.

No, Valentinova sudbina bila je drugačija.

Vjerujemo da je sada na boljem mjestu, ozarena lica po kojem ćemo ga i pamtiti. Počivao u miru.

Redakcija Zagorje Internationala izražava iskrenu sućut obitelji i prijateljima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter