U posljednja 24 sata zabilježeno 77 novih slučajeva

U RH 867 osoba zaraženo koronavirusom, 67 osoba se oporavilo, na respiratoru 32 bolesnika

Objavljeno: 31.03.2020. JM

Ministar zdravstva Vili Beroš objavio je na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite da je u Hrvatskoj potvrđeno 77 novih slučajeva zaraze, što znači da se broj oboljelih popeo na 867.

– Broj oboljelih u posljednja 24 sata isti je kao i prethodni dan, što pokazuje da nema značajnijeg povećanja novooboljelih, a što indirektno ukazuje na to da su naše mjere učinkovite. Testirano je 7015 ljudi, a u zadnjih 24 sata obavili smo 611 testiranja. Na respiratoru u ovom trenutku su 32 bolesnika, pet novih i to dva u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu , jedan novi u Osijeku, jedan u Rijeci i dva nova u Splitu. Preminulih imamo i nadalje šest, što je jako dobra vijest koja ukazuje na to da zadnjih 48 sati nema preminulih u Republici Hrvatskoj, a oporavljenih imamo 67 – rekao je ministar Beroš.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak izvijestio je kako je provedena analiza nakon potresa.

– Trend novooboljelih pokazuje blagi uzlazni trend. Prva analiza kaže da nema povećanog broja slučajeva zaraze u Zagreba kao posljedica potresa – kazao je Capak.

Dodao je da 41 zaražena osoba mlađa od 20 godina, 101 osoba je starija od 70 godina. Zaraženo je i 50 doktora medicine, 41 medicinska sestra, pet ljekarnika i deset stomatologa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba