Gradski Stožer civilne zaštite kontrolirat će ponašanje građana

Sutra se otvara zabočka tržnica, evo koje trgovine će raditi

Objavljeno: 27.03.2020. JM

Stožer civilne zaštite Grada Zaboka obavještava građane da se sutra otvara zabočka tržnica, a s radom će početi Mesnica Lasić, Peradarstvo Blagus, Mljekara Veronika i Trgocentar.

Propisane mjere

Kao što je i najavljeno, Stožer civilne zaštite RH donio je odluku o iznimnom dopuštenju rada, uz pridržavanje posebnih uvjeta za određene vrste tržnica i objekata na tržnicama za vrijeme proglašenja epidemije Covid-19. Ovom odlukom dopušten je rad isključivo zatvorenih objekata na tržnicama, dakle prodavaonica i kioska u kojima se prodaju hrana, higijenski artikli, lijekovi, veterinarsko – medicinski proizvodi, poljoprivredni lijekovi i hrana za životinje.

– Da bi tržnica mogla raditi, molimo građane da se pridržavaju svih ranije propisanih mjera, a to je prije svega socijalno distanciranje. Gradski stožer civilne zaštite strogo će kontrolirati ponašanje građana i svi oni koji će kršiti propisane uvjete, podložni su prekršajnim i kaznenim progonima. Molimo vas da surađujete i budete pristojni, jer samo tako možemo očuvati svoje zdravlje – apeliraju iz Stožera civilne zaštite Grada Zaboka.

Dezinfekcija ruku

Isto tako napominju, da kako se unutar tržnice ne bi stvorila velika gužva, u prostor tržnice ljudi će se propuštati postupno, uz obveznu dezinfekciju ruku te mole građane da kod kuće naprave plan kupnje kako bi kupovinu što prije obavili.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba