U Varaždinskoj županiji potvrđena još tri slučaja zaraze koronavirusom

POČELE PRIPREME: U slučaju širenja epidemije, pacijenti će se smještati u Studentski dom

Objavljeno: 27.03.2020. JJ

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj su županiji potvrđene tri novooboljele osobe od koronavirusa, što znači da je potvrđeno ukupno 20 oboljelih osoba. Četiri su osobe ozdravile, što znači da ih je na liječenju u Općoj bolnici Varaždin trenutno 16.

– Svi oboljeli trenutno su dobrog općeg stanja i imaju blagu kliničku sliku. Dvije novooboljele osobe su starije životne dobi, koje su se vratile početkom prošlog tjedna iz Njemačke. Bili su u mjeri samoizolacije, a jučer su razvile simptome. Kod treće novooboljele osobe radi se o bliskom kontaktu zadnje zaražene osobe – stoji u priopćenju Varaždinske županije.

206 testiranja

Na današnji je dan u Varaždinskoj županiji evidentirano 2168 osoba pod mjerom samoizolacije – 98 osoba od toga su kontakti zaraženih.

Policijska uprava varaždinska je do sada provela preko 800 nadzora i utvrdila ukupno 41 kršenje, od čega jedno kršenje u posljednja 24 sata. Kršenja odredbi od strane osoba koje su kontakti zaraženih za sada nije bilo.

Do sada je provedeno 206 testiranja, s time da je Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije već spreman da od idućeg tjedna, nakon usklađivanja sa HZJZ-om, započne s provedbom testiranja u Varaždinu, što će pojednostaviti i ubrzati cijeli proces testiranja.

– Kao i do sada, Stožer civilne zaštite Varaždinske županije poduzima sve pripremne radnje kako bi bili osigurani potrebni kapaciteti za zbrinjavanje oboljelih u slučaju širenja epidemije. Poput Grada Zagreba, koji provodi pripremne radnje za prihvat u Arena Centru, i u Varaždinskoj smo županiji morali odabrati takvu lokaciju, s time da smo ispred Stožera predložili da to kod nas bude Studentski dom, koji ima puno bolje uvjete za zbrinjavanje pacijenata i predstavlja bolje rješenje nego naša sportska dvorana.  Za navedenu lokaciju već je dobiven i Nalog za mobilizaciju od strane Ravnateljstva civilne zaštite te su započele pripremne radnje. U slučaju potreba i nedostatnih kapaciteta u Općoj bolnici Varaždin, tamo će biti smješteni oboljeli s najblažim simptomima, koji će biti pod kontinuiranim stručnim medicinskim nadzorom – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Izdavanje propusnica

Vezano za propusnice, stožeri civilne zaštite na području Varaždinske županije ih i dalje izdaju sukladno Odluci Nacionalnog stožera o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, nadopunjenoj Odlukom Stožera Varaždinske županiju o izdavanju propusnica te ih sukladno tome i djelatnici PU varaždinske kontroliraju.

Najnovije po kategorijama

“Želimo osvijestiti javnost o prisutnosti projekata omogućenih EU sredstvima u lokalnoj zajednici, ali i zadržati svijest građana o uključenosti rezultata EU projekata u naše svakodnevne živote”

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter