Nakon komentara građana jer nisu zaustavili proizvodnju, iz Kostel Prometa se obratili priopćenjem

“Zaštita zdravlja svakog našeg radnika na prvom nam je mjestu“

Objavljeno: 26.03.2020. zagorjeinternational

S obzirom na veći broj upita i komentara vezanih za poslovanje društva Kostel Promet d.o.o. u uvjetima proglašene pandemije Covid-19-a, društvo Kostel Promet d.o.o. obavještava javnost o akcijama i mjerama koje su poduzete i koje se planiraju poduzeti u budućnosti kako bi se maksimalno smanjila mogućnost zaraze radnika na radnom mjestu te poštivale upute koje su dane od strane Stožera civilne zaštite. 

U svom priopćenju naglašavaju kako je zaštita zdravlja svakog njihovog radnika na prvom mjestu.

Razuman poslodavac

– Društvo Kostel Promet d.o.o., kao i bilo koji drugi savjestan i razuman poslodavac u ovim teškim i izazovnim vremenima, poduzima sve kako bi očuvao radna mjesta i nastavak poslovanja unatoč velikim poremećajima s kojima se susrećemo, a sve kako bi, kada ugroza Covid-19-a prođe, mogli nastaviti normalnim životima na koje smo naučili. Jedna od prvih mjera koju smo donijeli je odluka da svi radnici koji imaju mogućnost izdvojenog rada, svoj rad do daljnjeg obavljaju od kuće. To se naravno odnosi pretežito na administrativne radnike, s obzirom na to da osnovnu djelatnost, poslove šivanja, nije moguće izmjestiti iz sjedišta društva – priopćili su iz Kostel Prometa.

Napominju kako je, što se tiče proizvodnih radnika od 19. ožujka 2020. godine, na snazi mjera promjene rasporeda radnog vremena kojom je uveden razmak između dviju smjena od 45 minuta, a sve kako bi se spriječila veća koncentracija i susretanje ljudi na ulaznim dijelovima firme i u unutrašnjosti te kako bi se u navedenom periodu u što većoj mjeri provjetrile prostorije i dezinficirale površine s kojima radnici najviše dolaze u dodir.  

Zaštitne maske


– U suradnji s društvom Kunateks d.o.o. započela je proizvodnja zaštitnih maski za lice te su svim radnicima podijeljene higijenske maske, uvedeno je mjerenje temperature, kao i odstojanje između radnika sukladno preporukama Stožera civilne zaštite. 23. ožujka 2020. godine, donesena je odluka o smanjenju proizvodnje za 70 posto, što u uvjetima našeg broja zaposlenih znači da oko 370 djelatnika više ne dolazi na posao. Od 27. ožujka pa do 14. travnja 2020. godine, na snazi će biti odluka o prekidu rada za 90 posto proizvodnje, dok će preostali dio radnika raditi na poslovima šivanja zaštitnih higijenskih maski. Svim našim zaposlenicima, kako onima koji su ovih dana u krugu svojih obitelji, a posebno onima koji u ovim teškim trenucima pokazuju najveću hrabrost i ljudskost te ostalim našim sugrađanima, želimo dobro zdravlje – poručili su iz pregradskog poduzeća Kostel Promet.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba