GDCK Krapina uvijek na usluzi građanima

Od četvrtka poseban tim dostavlja namirnice i osobama u samoizolaciji, pozitivnima na koronavirus

Objavljeno: 26.03.2020. JM

Djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Krapina u ovoj kriznoj situaciji uzrokovanoj epidemijom koronavirusa provode brojne aktivnosti kojima pomažu građanima. Djelatnici koji provode usluge u sklopu projekata “Pomoći u kući“ i “Žene za Zagorje“ svakodnevno obilaze korisnike prema dosadašnjim rasporedima, bez ulaska u kuću i direktnih kontakata s korisnicima. Isto tako, provode i usluge dostave namirnica, lijekova kao i plaćanja režija te eventualno prijevoz do liječnika ili na vađenje krvi, prema prethodnom dogovoru s liječnikom. Pomoćni radnici obavljaju i usluge izvan kuće korisnika.

Opremljeni maskama

Kako napominju iz GDCK-a Krapina, njihovi su djelatnici prošli kratku edukaciju, opremljeni su maskama te rukavicama i dezinficijensima. Isto tako ističu kako su uspostavili SOS liniju putem telefonskog broja 091/603-6667 za starije građane koji su u potrebi, a nemaju bliskog člana obitelji da im pomogne, kao i SOS telefon  091/199-5005 za psihosocijalnu podršku za osobe u izolaciji.


Socijalna samoposluga

– Od 6. do 10. travnja priprema se akcija darivanja krvi, koja će se provesti prema uputama Hrvatskog Crvenog križa. Socijalna samoposluga GDCK Krapina radi četvrtkom od 12-14 sati, prema novim mjerama zaštite zdravlja zaposlenika i korisnika, dok od 25. ožujka GDCK Krapina dostavlja namirnice i osobama koje su u samoizolaciji i pozitivne su na Covid–19. Dostavu do njihovog kućnog praga vrši poseban tim u kojem su djelatnici koji vrše dostavu samo toj populaciji. Mjere zaštite djelatnika i korisnika su na najvišoj razini u skladu s naputcima Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko – zagorske županije – priopćili su iz GDCK-a Krapina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba