PODNESENA KAZNENA PRIJAVA: Zaraženi par dovezao se na benzinsku i otišao na zahod

“Dezinficirajte ključ, imamo koronavirus“

Objavljeno: 25.03.2020. zagorjeinternational

Muškarac (72) i žena (70) u utorak oko 18.50 sati znajući da su oboljeli od koronavirusa, bez zaštitne opreme koju su bili dužni nositi te suprotno uputama medicinskog osoblja, dovezli su se u svom automobilu na benzinsku postaju na području Zagreba.

Muškarac je od zaposlenika benzinske zatražio ključ zahoda kojeg je nakon što ga je dobio i koristio. Nakon toga na benzinsku je ušla žena i zaposleniku crpke rekla da su zaraženi koronavirusom te da dezinficiraju ključ.

To su vidjeli policajci koji su u tom trenutku bili u obilasku benzinske postaje. Na sigurnoj udaljenosti utvrdili su identitet muškarca i žene te ih upozorili da uđu u svoje vozilo. S Klinikom za infektivne bolesti provjerili su jesu li zaraženi koronavirusom. Nakon toga prepratili su ih u bolnicu gdje su ih preuzeli liječnici. Benzinska postaja je zatvorena te se čeka dezinfekcija prostora.

Zagrebačka policija je par prijavila zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Širenje i prenošenje zarazne bolesti”. Kaznenu prijavu podnijeli su Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. (af)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba